Νέα Mercedes-Benz CLS 2015

Αισθητική ανανέωση και κινητήρες Euro6

  • -
  • -

Με περιορισμένες αισθητικές αλλαγές παρουσιάστηκε η νέα σειρά CLS στην οποία αναγνωρίζονται με σχετική προσπάθεια οι ελαφρώς μεγαλύτεροι αεραγωγοί στους προφυλακτήρες και η τροποποιημένη μάσκα, που ακολουθεί τη σχεδιαστική μανιέρα της εταιρείας.

Στα φανάρια έχει ενσωματωθεί το σύστημα Multibeam Led που αποτελείται από 24 αυτόνομα leds που προσαρμόζουν τη δέσμη τους 100 φορές ανά δευτερόλεπτο. Μία φωτογραφική κάμερα και τέσσερις μονάδες ελέγχου φροντίζουν να ρυθμίζουν τη σκόπευση της δέσμης με σκοπό να πετύχουν τη βέλτιστη ορατότητα για τον οδηγό και την ελάχιστη δυνατόν ενόχληση για όσους κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το σύστημα ανιχνεύει τις στροφές ώστε να φωτίζεται ο κατάλληλα δρόμος πριν ακόμη στρίψει το αυτοκίνητο, ενώ με τη βοήθεια του συστήματος πλοήγησης τροποποιείται η λειτουργία ώστε να υπάρχει καλύτερη ορατότητα στους κυκλικούς κόμβους. 

Ολόκληρη η γκάμα κινητήρων πληροί τις απαιτήσεις του Euro 6 και ξεκινά από την 220 BlueTEC με τον τετρακύλινδρο turbodiesel των 2.1-λίτρων με απόδοση 170 PS και 400 Nm μέγιστη ροπή. Ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπή στην CLS 250 BlueTEC, ενώ ένας τρίλιτρος V6 diesel με απόδοση 258 ίππους κινεί την CLS 350 BlueTEC. Από τους υπάρχοντες κινητήρες αντικαθίσταται αυτός που κινούσε την CLS 350 CGI και η νέα CLS 400 εφοδιάζεται από τον bi-turbo V6 των 3,0 λίτρων που αποδίδει 333 ίππους και 480Nm ροπή, 110Nm περισσότερα από τον προκάτοχο. Οι κορυφαίες εκδόσεις αφορούν την CLS 500 με απόδοση 408 ίππους και φυσικά αυτές με το πακέτο εξέλιξης AMG που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον 5,5 λίτρων V8 με απόδοση 557 και 585 ίππους στην έκδοση S. Η CLS μπορεί να εφοδιαστεί με το εννιατάχυτο κιβώτιο 9G-Tronic που υπόσχεται αμεσότερες αλλαγές προς όφελος της σπορ οδήγησης αλλά και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...