Νέα Alfa Romeo Giulietta QV

Η Giulietta γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια με τη νέα έκδοση Quadrifoglio Verde

  • -
  • -

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Έκθεση της Γενεύης, η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde ξεκίνησε να διατίθεται στην Ιταλία, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν σύντομα. Με τη νέα έκδοση QV, η Giulietta γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια. Πέρα από τη φρέσκια εμφάνιση, νέος είναι και ο κινητήρας 1750 Turbo άμεσου ψεκασμού, με αλουμινένιο μπλοκ που συνεργάζεται με το 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT και αποδίδει 240 ίππους και ροπή 340 Nm, σταθερά μεταξύ 2.100 και 4.000 στροφών. Με το TCT, ο οδηγός μπορεί να κάνει χειροκίνητα αλλαγές ταχυτήτων με τον λεβιέ στην κονσόλα ή με τα χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι. Φυσικά, μπορεί να ρυθμίσει κατά βούληση το χαρακτήρα του αυτοκινήτου του χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του Alfa DNA με μία από τις επιλογές comfort, performance, safety και efficiency. Η ανανεωμένη Giulietta QV ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6 sec, 8 δέκατα ταχύτερα απ' ότι η προηγούμενη έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και έχει τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 240 km/h. Οι γρήγορες επιταχύνσεις από στάση μπορούν να επιτευχθούν ακόμα και από τους λιγότερο έμπειρους οδηγούς χάρη στη λειτουργία Launch Control. Στην οδηγική απόλαυση συμβάλλει ο ήχος που παράγει το QV Intake Engine Sound, το οποίο ενισχύει της χαμηλές συχνότητες του χαρακτηριστικού «βρυχηθμού» των κινητήρων της Alfa Romeo. Στον τομέα της οικονομίας, ο νέος κινητήρας πληροί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, χάρη στο εξελιγμένα συστήματα ελέγχου του ψεκασμού, τη μείωσης των τριβών και περιορισμού των απωλειών ενέργειας. Η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde έχει μειωμένες εκπομπές CO2 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, 162 g/km από 177.

Οι 500 πρώτες Giulietta QV θα διατεθούν στην ειδική έκδοση "Launch Edition" με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως: σπόιλερ και φέρινγκ καθρεφτών από ανθρακονήματα, πλαϊνά skirts και ζάντες αλουμινίου 18" με πέντε οπές και γυαλιστερό ανθρακί φινίρισμα και χρώμα Alfa Red ή Competizione Red, επιπλέον του αποκλειστικού ματ Magnesio Grey.

Εξωτερικά, η κορυφαία Giulietta χαρακτηρίζεται από το θρυλικό έμβλημα "Quadrifoglio Verde" τοποθετημένο αριστερά στο πλάι, κοντά στο πλευρικό φλας. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά τελειώματα στα φέρινγκ των καθρεφτών, στην εμπρός γρίλια, στις χειρολαβές των θυρών και πλαίσια στους φανούς ομίχλης. Το επιθετικό λουκ της νέας έκδοσης ολοκληρώνεται από τις μεγάλες εξατμίσεις και τις ζάντες αλουμινίου 18’’ που αποκαλύπτουν τα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320 mm. Στο εσωτερικό, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη λεπτομέρεια και στα υψηλής ποιότητας υλικά. Πιο συγκεκριμένα, η μαύρη σπορ εμφάνιση συνδυάζεται στα όργανα με το λογότυπο QV και τα νέα καθίσματα με δέρμα και Alcantara. Το δερμάτινο τιμόνι με τις λευκές ραφές είναι στάνταρ, ενώ ο λεβιές του κιβωτίου ταχυτήτων και του χειροφρένου είναι επενδεδυμένα με επίσης δέρμα έχουν άσπρες και πράσινες ραφές. Αλουμινένια πεντάλ, μαύρη οροφή και ειδικά πατάκια συμπληρώνουν τη σπορ εμφάνιση εσωτερικά.

 

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας (κ.εκ.): 1742, Turbo

Iσχύς (ίπποι): 240

Ροπή (Nm): 300 (Normal) - 340 (Dynamic)

Επιτάχυνση 0-100 km/h (sec): 6,0

Τελική ταχύτητα (km/h): 244

Μέση κατανάλωση (lt/100 km): 7,0

Εκπομπές CO2 (g/km): 162

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...