Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Nissan e-NV200

Από τον Ιούνιο οι πρώτες εξαγωγές σε 20 χώρες

  • -
  • -

Η Βαρκελώνη θα είναι το μοναδικό εργοστάσιο της Nissan στο κόσμο που θα παράγει την ηλεκτροκίνητη  έκδοση του e-NV200, τροφοδοτώντας τις παγκόσμιες αγορές συμπεριλαμβανομένης και της  Ιαπωνίας. Το e-NV200 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στη γκάμα της, το οποίο θα  διατίθεται τόσο ως επιβατικό, ταξίκαι ελαφρύ φορτηγό. Εκπροσωπώντας μια επένδυση της τάξεως των  100 εκατ. ευρώ στη μονάδα της Nissan στη Βαρκελώνη η παραγωγή του e-NV200 αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επένδυσης 431 εκατομμύριων ευρώ επί Ισπανικού εδάφους.

Ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της Nissan Motor Co. Andy Palmer, κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής: «Αυτή είναι μια μέρα ορόσημο για τη Nissan, καθώς ξεκινά η παραγωγή του δεύτερου ηλεκτροκίνητου αυτοκίνητου στη γκάμα μας. Σε μια εποχή όπου τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αναγνωρίζονται πλέον ως μια κυρίαρχη τεχνολογία, πολλοί ανταγωνιστές μας κάνουν μόλις τώρα το πρώτο σχετικό βήμα, όταν η Nissan έχει ήδη διασφαλίσει ένα σαφές πλεονέκτημα στη σκακιέρα. Είμαστε περήφανοι που το Nissan LEAF είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο με πάνω από 110.000 ευχαριστημένους ιδιοκτήτες, που απολαμβάνουν την ησυχία και την ομαλή οδήγηση που τους προσφέρει.» Η Βαρκελώνη θα είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που θα λανσάρει το e- NV200 ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Taxi, μια πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον Palmer  είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη.

Η εμπορική διάθεση του e-NV200 θα ξεκινήσει τον Ιούνιο καλύπτοντας 20 αγορές παγκοσμίως και στη συνέχεια θα αυξηθεί η παραγωγή ώστε να καλυφθούν και οι λοιπές αγορές που βρίσκονται στα πλάνα της Nissan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...