Nissan NV200 London Taxi

Η νέα μάσκα και τα φανάρια σημείο αναφοράς

  • -
  • -

Η Nissan αποκάλυψε το NV200 που θα είναι η νέα γενιά ταξί του Λονδίνου. Το διάσημα London Taxi με τα στρογγυλά φανάρια ήταν ο βασικός σχεδιαστικός στόχος για το Ευρωπαϊκό Τμήμα Σχεδίασης της Nissan που βρίσκεται στην Αγγλία το οποίο ανέλαβε να προσαρμόσει το σχήμα του NV200 στις σύγχρονες απαιτήσεις, σεβόμενη τη λογική του αρχέτυπου.
Η ιστορία του London Taxi μας πάει πίσω στο 1948 όπου δημιουργήθηκε το Austin FΧ3. Από τότε άλλαξε εκδόσεις, οι εταιρείες που το παρήγαγαν, αλλά διατηρήθηκε αναλλοίωτο το σχήμα και η φιλοσοφία κατασκευής καθώς θεωρείται μέρος της Αγγλικής αυτοκινητιστικής κουλτούρας. Παράλληλα είναι από τα κινούμενα αξιοθέατα της πόλης, μαζί με τα διόροφα λεωφορεία.
Οι σχεδιαστές, έχοντας την εμπειρία του Juke, ανέλαβαν να φέρουν στην εικόνα αυτή στη σύγχρονη εποχή, χρησιμοποιώντας το σουλούπι του NV200, πράγμα που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολο. Το NV200 London Taxi  θα χρησιμοποιεί έναν 1600άρη κινητήρα βενζίνης και εντός του 2015 θα ακολουθήσει η ηλεκτροκίνηση έκδοση e-NV200 London Taxi με προφανή οφέλη στη βεβαρημένη κυκλοφοριακά αγγλική πρωτεύουσα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...