Νέο Ford Focus Sedan

Ντεμπούτο του ανανεωμένου 4-θυρου Focus στη Ν. Υόρκη

  • -
  • -

Το νέο Ford Focus Sedan ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2014, στα μέσα Απριλίου. Ακολουθώντας τα βήματα του 5θυρου και του SW μοντέλου, το νέο 4θυρο Focus διακρίνεται από τις αλλαγές σε καπό, μάσκα και προβολείς, τα νέα πίσω φωτιστικά σώματα και το στυλιστικά ανανεωμένο πορτμπαγκάζ. Στο εσωτερικό, έχουμε νέα χρώματα, υλικά, ταπετσαρίες καθισμάτων και διακόπτες καθώς και καινούργιες τεχνολογίες όπως το προαιρετικό, θερμαινόμενο τιμόνι. Επιπλέον, η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα ενσωματώνει προσαρμοζόμενες ποτηροθήκες αυξάνοντας τις αποθηκευτικές δυνατότητες.

Αλλαγές όμως έχουμε και στα μηχανικά μέρη του Focus Sedan. Σύμφωνα με τη Ford το νέο μοντέλο προσφέρει ταχύτερη απόκριση και πιο συμπαγή αίσθηση και πληροφόρηση από το δρόμο, χάρη στην αυξημένη ακαμψία μπροστά, τη διαφορετική γεωμετρία της ανάρτησης και το βελτιωμένο ESP (Electronic Stability Programme). Ακόμη, το Electric Power Assist Steering έχει επαναρυθμιστεί για βελτιωμένη αίσθηση του δρόμου από τον οδηγό.

Η Ford αναβάθμισε επίσης το δημοφιλές σύστημα αποφυγής συγκρούσεων Active City Stop, που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο για να περιορίσει τις επιπτώσεις σύγκρουσης με χαμηλή ταχύτητα μέσα στην πόλη. Πλέον, το Active City Stop λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι 50 km/h. Η Ford λανσάρει επίσης στην Ευρώπη το σύστημα Pre-Collision Assist, που λειτουργεί όπως το Active City Stop αλλά με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια ανίχνευσης για να υποστηρίξει τον οδηγό σε υψηλότερες ταχύτητες, για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο, προειδοποιώντας τον και εάν χρειαστεί ενεργοποιώντας τα φρένα. Νέο για την Ευρώπη είναι και το Distance Alert & Indication, που επιτρέπει στον οδηγό να ορίζει την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα στις περιπτώσεις όπου το Adaptive Cruise Control δεν είναι ενεργό.

Άλλα νέα στοιχεία τεχνολογίας στο Focus Sedan facelift είναι τα:

  • Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τους οδηγούς για διερχόμενα οχήματα όταν βγαίνουν με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης.
  • Perpendicular Parking, μία νέα hands-free τεχνολογία παρκαρίσματος που βασίζεται στο σύστημα Active Park Assist του σημερινού Focus και βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν παράπλευρα σε άλλα οχήματα, επιπλέον των παράλληλων χώρων στάθμευσης.
  • Park-Out Assist, που βοηθά στη αποφυγή εμποδίων καθώς το όχημα εξέρχεται από παράλληλο χώρο στάθμευσης.
  • Σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 με φωνητική ενεργοποίηση που παρέχει πρόσβαση σε συστήματα ήχου, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και τα συμβατά κινητά τηλέφωνα. Πιέζοντας απλά το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας ‘I’m hungry’ (Πεινάω) εμφανίζεται μία λίστα τοπικών εστιατορίων και στη συνέχεια ο οδηγός λαμβάνει οδηγίες πλοήγησης που τον κατευθύνουν σε όποιο από αυτά επιλέξει.
  • Τεχνολογία MyKey. Με αυτή, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προγραμματίζουν ένα κλειδί – συνήθως για νεαρούς οδηγούς – που περιορίζει την τελική ταχύτητα, μειώνει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος, ή το απενεργοποιεί πλήρως, εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν φοράνε ζώνες ασφαλείας.
  • Βελτιωμένο Adaptive Front Lighting System που ρυθμίζει τις δέσμες των νέων προβολέων Bi-Xenon HID (High-Intensity Discharge) σύμφωνα με τις οδικές συνθήκες. Το σύστημα αξιολογεί το φωτισμό περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο, καθώς και αντικείμενα που βρίσκονται στο δρόμο μπροστά και στη συνέχεια προσαρμόζει τη γωνία δέσμης και την ένταση των προβολέων σε μία από τις επτά ρυθμίσεις ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, τη γωνία διεύθυνσης και την απόσταση από το αντικείμενο μπροστά.

 

Μετά τα ανανεωμένα Focus 4d, 5d και SW, σειρά έχει η νέα έκδοση του σπορ Focus ST η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...