Έρχονται Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

…μαζί με μείωση στα τεκμήρια διαβίωσης

  • -
  • -

“Προεκλογική ανάσα” επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ με δύο νέα φορολογικά νομοσχέδια που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια διαβίωσης και που αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση μετά το Πάσχα. Το πρώτο προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανά μήνα και το δεύτερο μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, το νομοσχέδιο αφορά όσους έχουν κάνει άρση ακινησίας στα οχήματά τους και προβλέπει ότι, αν κάποιος επιθυμεί οποιαδήποτε στιγμή εντός του έτους να πάρει πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα καταβάλει το ποσό που αναλογεί στους υπολειπόμενους μήνες του χρόνου και όχι το ποσό για ολόκληρο το έτος. Δηλαδή, αν κάποιος έχει προβεί σε άρση ακινησίας του οχήματός του και τον Μάιο θέλει να πάρει πίσω τις πινακίδες από την εφορία, θα καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου.

Το δεύτερο νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, κάτι που αν τελικά ψηφιστεί να επιφέρει μείωση και στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για Ι.Χ. από 1.929 κ.ε. και άνω, ο οποίος υπολογίζεται βάσει του τεκμηρίου διαβίωσης. Με τις αλλαγές που προωθούνται, το τεκμήριο για ένα αυτοκίνητο 2.000 κ.ε. από 8.800 ευρώ θα μειωθεί στις 6.150 ευρώ, ενώ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης από 440 ευρώ θα περιοριστεί στα 310 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...