Απατεώνες εξαπατούσαν ασφαλιστική εταιρεία

Εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια εισπράττοντας αποζημιώσεις

  • -
  • -

Τρεις ημεδαποί ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς εξέδιδαν εικονικά και πλαστογραφημένα τιμολόγια επισκευών, με τα οποία εισπράττονταν αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες. Συνολικά εξέδωσαν 258 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας

πάνω από 454.000 ευρώ.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων - πώλησης ανταλλακτικών καθώς και σε οικίες σε Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Μαγούλα Αττικής και Κέρκυρα. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες ασφαλιστικής εταιρείας στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες ανέθεσαν στην Υποδιεύθυνση Οικονομική Αστυνομίας τη σχετική διερεύνηση. Σε μια από τις καταγγελίες, πελάτης της ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να αποζημιωθεί για ζημίες που υπέστη το όχημά του, προσκόμισε παραστατικά για αγορά ανταλλακτικών με εικονικά και πλαστογραφημένα στοιχεία (σφραγίδες, ανύπαρκτο Α.Φ.Μ. και διεύθυνση έδρας της επιχείρησης κ.λπ), ενώ οι εργασίες φέρονταν να είχαν πραγματοποιηθεί στο συνεργείο 37χρονου και 46χρονου στον Ασπρόπυργο.

Στο πλαίσιο της έρευνας από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκαν μεθοδικοί και εκτενείς φορολογικοί έλεγχοι σε υποθέσεις δηλωθέντων τροχαίων ατυχημάτων, σε ασφαλιστικές εταιρείες. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι από το προαναφερόμενο συνεργείο, σε διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ετών, είχαν εκδοθεί 203 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 291.033,21 ευρώ, από τα οποία τα 147 αξίας 242.506,28 ευρώ, ήταν ταυτόχρονα και πλαστά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε έξι επιχειρήσεις - συνεργεία, που δραστηριοποιούνται στο Χαϊδάρι, το Περιστέρι, το Ίλιον, την Κέρκυρα και τον Ασπρόπυργο. Όπως προέκυψε, το ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν εκδώσει συνολικά 19 εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 78.068,98 ευρώ. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε ξεχωριστή ποινική δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...