H ΕΛΠΑ ζητά πίσω την έκδοση αγωνιστικών πινακίδων

Ανακαλεί την εκχώρηση στην Ο.Μ.Α.Ε. που είχε γίνει στις 27/3/2013

  • -
  • -

Με δελτίο Τύπου το Συμβούλιο του Σωματείου  ανακοινώνει ότι κατόπιν εκδόσεως της υπ’ αριθμό Α-οικ 61041-5235 (ΦΕΚ Β’ 3019/28.11.2013) Υπουργική Απόφαση ανακαλεί την από 27/3/2013 εκχώρηση του δικαιώματος είσπραξης και διαχείρισης των παραβόλων εκδόσεως και ανανέωσης αγωνιστικών πινακίδων Ε.Θ.Ε.Α. «κόκκινες πινακίδες» στην Ο.Μ.Α.Ε. Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΠΑ από σήμερα 12/2/2014 κι εξής όλες οι αγωνιστικές πινακίδες ΕΛΠΑ (Ε.Θ.Ε.Α.) «κόκκινες πινακίδες» θα εκδίδονται και θα ανανεώνονται αποκλειστικά και μόνο από την ΕΛΠΑ και το σχετικό παράβολο των 100 ευρώ θα κατατίθεται αποκλειστικά και μόνο στα γραφεία της ΕΛΠΑ (Ε.Θ.Ε.Α.) με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν πριν την 27/3/2013.

 

Το κείμενο της δημοσιευθείσας υπουργικής απόφασης έχει ως εξής:

«Ε. Εξαιρέσεις

Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας δύνανται να κυκλοφορούν, κατά τις εκδηλώσεις τις οργανωμένες σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999), επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων καθώς και κατά τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών μετακινήσεις, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως που εκδίδεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (Ε.Λ.Π.Α.). Τα προαναφερόμενα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξόδους τους για αγώνες, δοκιμές και μετακινήσεις, χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες χορηγούμενες από την Ε.Λ.Π.Α.

 Δεν επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προαναφερόμενες μετακινήσεις θα χρησιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.

 Τα παλαιά αυτοκίνητα (μηχανοκίνητα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος − αντίκες) μπορούν να καθορίζονται και να χαρακτηρίζονται από: (α) το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.− F.I.A.), (β) το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.−F.I.M.), (γ) το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.− F.I.V.Α.) και (δ) την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.). Ο καθορισμός και ο χαρακτηρισμός αυτός θα πραγματοποιείται βάσει των διεθνών κανονισμών της Δ.Ο.Α., της Δ.Ο.Π.Α. και της Δ.Ο.Μ. Τα παλαιά αυτοκίνητα αυτά, δύνανται να κυκλοφορούν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται ή εγκρίνονται από τα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων, καθώς και για τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών δοκιμές, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως, που θα εκδίδεται από τα νομικά πρόσωπα αυτά. Επίσης, δύνανται να κυκλοφορούν για τους αγώνες που πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999).

 Τα ανωτέρω μηχανοκίνητα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξόδους τους, χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες που εκδίδονται από τα παραπάνω εξουσιοδοτημένα νομικά πρόσωπα. Τα προαναφερόμενα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να αποστέλλουν στην Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μηνιαία κατάσταση, στην οποία θα αναφέρονται: α) οι χορηγηθείσες πινακίδες β) οι παλαιοί αριθμοί κυκλοφορίας γ) οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και η ταχυδρομική διεύθυνση αυτών και δ) τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων (έτος πρώτης κυκλοφορίας, εργοστάσιο κατασκευής).

 Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση στο χώρο της οργάνωσης και διοίκησης των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου έχει ξεφύγει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...