Νέα Alfa Romeo Giulietta στο μικροσκόπιο

Με ανανεωμένο στιλ και αναβαθμισμένο εξοπλισμό τεχνολογίας, η νέα Giulietta συνεχίζει να γοητεύει με το ξεχωριστό της ταπεραμέντο στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων χάτσμπακ

  • -
  • -

Η Giulietta πάντα ξεχώριζε στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων, χάρη στο ιταλικό ταπεραμέντο που χαρακτηρίζει τόσο τη σχεδίαση όσο και την αίσθηση στο εσωτερικό και την οδήγηση. Η πρόσφατη ανανέωση έφερε στο μιλανέζικο χάτσμπακ ακόμη πιο εκλεπτυσμένο στιλ και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία. Το νέο μοντέλο έχει μικρές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, όπως νέα επιχρωμιωμένη μάσκα, φώτα εμπρός και πίσω με τεχνολογία LED και πλαίσια εμπρός προβολέων ομίχλης με επιχρωμιωμένες γραμμές. Κυρίως όμως το μιλανέζικο χάτσμπακ είναι αναβαθμισμένο λειτουργικά, ακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του ήχου και της τηλεματικής και προσφέρει ένα νέο ηχοσύστημα infotainment. Κατά τα άλλα, η γκάμα της ανανεωμένης Giulietta ακολουθεί την ίδια λογική με την προηγούμενη σειρά και διαθέτει τους βενζινοκινητήρες 1.4 ΤΒ των 105 ίππων, των 120 ίππων και των 170 ίππων και τον ντίζελ 1.6 JTDM-2 των 105 ίππων. Διατίθενται τρία επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, όλα ιδιαίτερα πλούσια, με στάνταρ τα συστήματα Alfa DNA και Start-Stop (εκτός από την έκδοση QV), με τις τιμές να ξεκινούν από € 17.900 (τιμή με προσφορά και απόσυρση). Το πρώτο τρίμηνο του 2014 περιμένουμε τη νέα QV με το νέο κινητήρα 1.75 TBi των 240 ίππων, καθώς και τη νέα έκδοση Distinctive 2.0 JTDM-2 των 170 ίππων. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT.

 

Ντιζάιν και ποιότητα χαρίζουν μια ζεστή ατμόσφαιρα

Στο εσωτερικό, αυτό που κυρίως ξεχωρίζει είναι η νέα σχεδίαση των επιφανειών στις πόρτες καθώς και οι ολοκαίνουργιες προσθήκες στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό. Τα καθίσματα και το τιμόνι είναι επίσης νέα, ενώ βελτιωμένη είναι και η πρακτικότητα, καθώς αριστερά του οδηγού έχει δημιουργηθεί ένας χώρος τοποθέτησης μικροαντικειμένων. Μια ακόμα πρακτική θήκη υπάρχει στο επάνω μέρος του ταμπλό, στη θέση της Pop Up οθόνης του συστήματος πλοήγησης της προηγούμενης γενιάς. Στο ανανεωμένο μοντέλο η οθόνη του νέου συστήματος πολυμέσων Uconnect είναι πλέον ενσωματωμένη στο ταμπλό. Επίσης, η θύρα USB δε βρίσκεται πλέον στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, αλλά σε πιο προσιτό σημείο δίπλα στο διακόπτη DNA, απελευθερώνοντας επιπλέον αξιοποιήσιμο χώρο.

Το σύστημα Uconnect multimedia είναι διαθέσιμο με οθόνη αφής 5 ή 6.5 ιντσών, με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών του. Επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in. Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

 

Άνεση, ασφάλεια και ευρυχωρία

Κάποιες τεχνικές βελτιώσεις, όπως συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε προφυλακτήρες, θόλους τροχών, πεντάλ και χώρο αποσκευών, κάνουν την Giulietta MY 2014 ακόμη πιο ήσυχη και πιο ευχάριστη στην οδήγηση. Παράλληλα, δεν έχει επηρεαστεί η ευρυχωρία της καμπίνας ούτε του χώρου αποσκευών που έχει χωρητικότητα 350 λίτρα. Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP και καθίσματα με σύστημα «αντιβύθισης» στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ το παρών δίνουν φυσικά το Alfa DNA, το ηλεκτρονικό διαφορικό Q2, όπως και το DST, το σύστημα που προτρέπει τον οδηγό να κάνει διορθωτικές κινήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω παλμών στο τιμόνι. Στην άνεση, τέλος, συμβάλλει και η τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT που εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα, ευκολία οδήγησης και μια έντονη σπορτίφ αίσθηση.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ALFA ROMEO GIULIETTA

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΡΕΣ ΤΗΣ ALFA ROMEO GIULIETTA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...