Έρχονται ή όχι τσουχτερά πρόστιμα για ΚΤΕΟ;

Διαψεύδει το υπουργείο Μεταφορών τα περί αποστολής ειδοποιητηρίων στους κατόχους οχημάτων που δεν έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ

  • -
  • -

Για ανακριβή πληροφόρηση κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ οχήματα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, αναφέρει: «Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο που έκαναν λόγο για τσουχτερό πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, η αναζήτηση των οποίων θα γίνεται ηλεκτρονικά και όχι μόνο από την Τροχαία στους δρόμους. Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περί τα 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 750.000 μοτοσικλέτες χωρίς έλεγχο από ΚΤΕΟ, γεγονός που έχει επίπτωση τόσο στα κρατικά έσοδα (γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν τελικά στο μέλλον δούμε αποστολή προστίμων) όσο και στην οδική ασφάλεια, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...