Ασφάλεια Lexus σε όλα τα Toyota από το 2015

Η Toyota ανακοίνωσε πως θα προσαρμόσει την τεχνολογία για την ασφάλεια της Lexus, σε όλη τη γκάμα, σταδιακά από το 2015

  • -
  • -

Με την επέκταση των δυνατοτήτων του συστήματος που θα του επιτρέπει να στρίβει το αυτοκίνητο σε περίπτωση εντοπισμού εμποδίου, το PCS αναμένεται να είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για τους οδηγούς όλων των μοντέλων της Toyota στο μέλλον. Αρχίζοντας από το 2015, η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα περάσει όλη την τεχνολογία που βλέπουμε σήμερα στα πολυτελή μοντέλα της Lexus και στη γκάμα των «καθημερινών» μοντέλων της.

Το σύστημα με την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης κατά την κίνηση στον ανοιχτό δρόμο (Automated Highway Driving Assist) θα συνεργάζεται με το εξελιγμένο cruise control (A.C.C.) και με το σύστημα διατήρησης της πορείας σε μια λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Trace Control). Η λειτουργία τους θα προσφέρει μια μοναδικής έκτασης «ομπρέλα» ασφαλείας στον οδηγό, είτε αυτός κινείται στον ανοιχτό δρόμο, είτε σε αστικό περιβάλλον.

Πολύ ενθαρρυντικές είναι οι δοκιμές μέχρι στιγμής σε Lexus LS όπου γίνεται η εξέλιξη του συνδυαστικού συστήματος, με την προσάρτηση της λειτουργίας που ελέγχει και την πορεία του οχήματος, στρίβοντας αυτόματα για να αποφευχθεί το πιθανό εμπόδιο. Σε αυτό το τελευταίο, η τεχνολογική εξέλιξη «υπολογίζει» και τους πεζούς, δίνοντας ένα επιπλέον στοιχείο επέκτασης των δυνατοτήτων του συστήματος σε ότι έχει να κάνει τη συνολική κάλυψη των κινδύνων.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...