Νέο MINI: Επίσημη πρεμιέρα στις 18 Νοέμβρη

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του εορτασμού των 107 χρόνων από τη γέννηση του Sir Alec Issigonis

  • -
  • -

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, ακριβώς 107 χρόνια από τη γέννηση του Sir Alec Issigonis θα κάνει παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο ΜΙΝΙ, ως φόρο τιμής στον δημιουργό του πιο επαναστατικού ίσως μοντέλου στην ιστορία της αυτοκίνησης: του πρώτου Mini. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη, ενώ το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει πάρτι-έκπληξη στο Λονδίνο. Την ίδια εβδομάδα, στις 20 Νοεμβρίου, το νέο MINI θα πραγματοποιήσει σχεδόν ταυτόχρονο ντεμπούτο, πρώτα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και λίγες ώρες αργότερα στο Σαλόνι του Λος Άντζελες. Το νέο ΜΙΝΙ θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από την άνοιξη του 2014. Αυτό σημαίνει πως στη Φρανκφούρτη (12-22 Σεπτεμβρίου) μάλλον θα αρκεστούμε στο Vision concept που η MINI παρουσίασε τον Ιούλιο.

 

Εκπρόσωπος μιας άριστης παράδοσης

Όπως ο προκάτοχός του, το νέο MINI θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη. Η έναρξη παραγωγής και η παγκόσμια πρεμιέρα θα διανθίσουν την επετειακή χρονιά για το εργοστάσιο του ΜΙΝΙ, όπου κατασκευάζονται αυτοκίνητα πάνω από 100 χρόνια στις ιστορικές εγκαταστάσεις του. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα αποτίσει φόρο τιμής στις ρίζες του ΜΙΝΙ και στο δημιουργό του πρώτου icon μοντέλου.

Με την κυκλοφορία του Mini το 1959, ο Alec Issigonis έφερε την επανάσταση στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Ένας εγκάρσια τοποθετημένος κινητήρας, κίνηση εμπρός (FWD), τροχοί στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος και ένα προηγμένο πλαίσιο δημιούργησαν μία απαράμιλλη ευρυχωρία στην καμπίνα του μικρού αυτοκινήτου, συνδυασμένη με εξαιρετική οδική συμπεριφορά και ευελιξία. Οι φιλοσοφίες που εισήγαγε ο Issigonis στο Mini αποτέλεσαν τη βάση για πολλές γενιές μικρών αυτοκινήτων. Αρχές που σήμερα ακολουθεί και αναδεικνύει και το σύγχρονο MINI. Ειδικά στο καινούργιο μοντέλο, οι νέας γενιάς κινητήρες και τεχνολογίες πλαισίου, οι καινοτομίες MINI Connected, καθώς και η αναβαθμισμένη premium ποιότητα, έχουν ως στόχο να το αναδείξουν σε νέο πρότυπο οδηγικής απόλαυσης στην κατηγορία του. Ανυπομονούμε να το διαπιστώσουμε στην πράξη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...