Βραβείο από τον Euro NCAP στη Mitsubishi

Για το Σύστημα Forward Collision Mitigation του νέου Outlander

  • -
  • -

Το Forward Collision Mitigation (FCM) της Mitsubishi, με το οποίο εφοδιάζεται το νέο Outlander που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη πριν από μερικούς μήνες, είναι το τελευταίο σύστημα προηγμένης ασφάλειας που αναγνωρίζεται από το Euro NCAP με τη διάκριση “Advanced Reward”. Το FCM βασίζεται στην τεχνολογία ραντάρ και ενεργεί αυτόνομα. Χάρη στον αισθητήρα που βρίσκεται πίσω από τη μάσκα, ανιχνεύει αντικείμενα εμπρός σε απόσταση έως και 200 m, σε ταχύτητες έως και 180 km/h. Στο πρώτο στάδιο, όταν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκρουσης, το FCM ειδοποιεί τον οδηγό με οπτική και ηχητική ένδειξη ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τα φρένα για ενδεχόμενη επιβράδυνση. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα συνεχίζει τις ειδοποιήσεις επεμβαίνοντας ταυτόχρονα ελαφρώς στα φρένα. Στο 3ο στάδιο, αν και πάλι δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον οδηγό και η σύγκρουση πια είναι σίγουρη, το FCM ενεργεί δυνατό φρενάρισμα για να αποτρέψει το ατύχημα ή να περιορίσει τις συνέπειές του.

 

Πλεονέκτημα ασφάλειας

Είτε πρόκειται για την αποφυγή μιας σύγκρουσης, είτε για την ίδια τη σύγκρουση ή για την κατάσταση μετά τη σύγκρουση, οι προηγμένες τεχνολογίες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στην ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και από το 2010, το Euro NCAP Advanced επιβραβεύει και αναγνωρίζει κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι με τις νέες τεχνολογίες τους προσφέρουν ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο πλεονέκτημα ασφάλειας. Για κάθε τεχνολογία που προτείνει ένας κατασκευαστής, το Euro NCAP ορίζει μία ομάδα ανεξάρτητων ειδικών, οι οποίοι εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία του εν λόγω κατασκευαστή. Μέσω λογικής και σχολαστικής ανάλυσης του τρόπου με τον οποίο έχει εξελιχθεί, δοκιμαστεί και τεκμηριωθεί η τεχνολογία και από την όποια εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες, μπορεί να προσδιοριστεί η απόδοση και η αναμενόμενη αποτελεσματικότητα του συστήματος. Όταν το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, το Euro NCAP ανταμείβει τον κατασκευαστή για την τεχνολογία, όπως συνέβη και με το FCM της Mitsubishi Motors.

 

Outlander 5 αστέρων

Το σύστημα FCM (βλέπε περιγραφή παρακάτω) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 με το Outlander, το οποίο έχει αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP, μαζί με άλλα συστήματα προηγμένης ασφάλειας όπως Adaptive Cruise Control (ACC) και Lane Departure Warning (LDW). Συστήματα που τα επόμενα χρόνια θα τοποθετηθούν και σε άλλα μοντέλα της Mitsubishi. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Euro NCAP: «Το σύστημα ForwardCollisionMitigation της MitsubishiMotors που βραβεύτηκε από το EuroNCAP επιβεβαιώνει ότι μερικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων κάνουν προσπάθειες να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε περαιτέρω τα ατυχήματα και τα θύματα στους δρόμους προσφέροντας στους καταναλωτές συστήματα Αυτόνομης Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης - AutonomousEmergencyBrakingsystems».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...