Αλλαγές σε γραμμές λεωφορείων στην Αθήνα

Λόγω της έναρξης λειτουργίας των νέων σταθμών Μετρό σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό

  • -
  • -

Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τα νότια προάστια θα ισχύσουν από το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, λόγω της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό με την έναρξη λειτουργίας των σταθμών σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Έτσι, γραμμές που είχαν αφετηρία τους σταθμούς του Αγίου Δημητρίου ή της Δάφνης θα μεταφερθούν στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες συνενώνονται ή καταργούνται.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η γραμμή Ε22 μετονομάζεται σε Ε22 «Στ. Ελληνικό - Σαρωνίδα (EXPRESS)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Σίνα (Ακαδημία) στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 «Στ. Ελληνικό - Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS)». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από το σταθμό μετρό «Δάφνη» στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Η γραμμή 171 μετονομάζεται σε 171 «Στ. Ελληνικό - Βάρκιζα» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 «Γλυφάδα-Αγ. Τριάδα-Στ. Ελληνικό» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Ελληνικό».
  • Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε 141 «Στ. Δάφνη - Καλαμάκι» και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 «Στ. Αργυρούπολη - Καλαμάκι».
  • Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216, μετονομάζεται σε 155 «Ελληνικό-Στ. Άλιμος-Αγ. Μαρίνα» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «Άλιμος».
  • Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «Ελληνικό - Άλιμος». Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό «Άλιμος».
  • Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 210 «Τερψιθέα-Ελληνικό-Στ. Αγ. Δημήτριος» δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 202 «Στ. Δάφνη-Στ. Συγγρού-Φιξ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από άλλες λεωφορειακές γραμμές.
  • Πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Β2 «Ακαδημία-Αγ. Κοσμάς (μέσω παραλιακής)».


Συνοπτικά οι νέοι σταθμοί μετρό εξυπηρετούνται με τις παρακάτω, διερχόμενες από αυτούς, λεωφορειακές γραμμές:

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ

                           ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

109 «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

154 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)»

155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ»( προς Αγ. Μαρίνα)

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

 

 

ΑΛΙΜΟΣ

101 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΛΙΜΟΣ»

154 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)

155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ»

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

 

 

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

142 «ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ»

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

124 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

171 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΒΑΡΚΙΖΑ»

205 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ»

Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΕΥΡΥΑΛΗ)»

Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

Ε22 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ (EXPRESS)»

Χ97 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(EXPRESS)»

 

 

Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...