Honda: Δοκιμές του Micro Commuter Prototype

Σε συνεργασία με την πόλη Saitama της Ιαπωνίας οι δοκιμές του Μικρού Ηλεκτροκίνητου Πρωτότυπου Οχήματος

  • -
  • -

Την έναρξη των δοκιμών του Πρωτότυπου Ηλεκτροκίνητου οχήματος Micro Commuter προγραμματίζει η Honda σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης Saitama στην Ιαπωνία. Οι δοκιμές θα αρχίσουν το Φθινόπωρο του 2013 στην πόλη της Saitama, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά στην προώθηση της χρήσης μικρού μεγέθους ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δοκιμών θα μελετηθεί η χρήση του μικρού ηλεκτρικού οχήματος τόσο για τις μετακινήσεις σε μικρές αποστάσεις ηλικιωμένων ανθρώπων, καθώς επίσης η ανταλλαγή αυτοκινήτου (car-sharing) για τη μετακίνηση στην πόλη και για εμπορικούς σκοπούς. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η χρήση των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για οικογένειες με μικρά παιδιά. Επιπλέον, σε συνεργασία με το E-Kizuna prozect*, στο οποίο περιλαμβάνεται και η χρήση του Honda Smart Home System (HSHS), θα αξιολογηθεί η οικιακή χρήση των μπαταριών ενός μικρού ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Το Honda Micro Commuter Prototype είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μικρού μεγέθους κατάλληλο για μετακινήσεις μέσα σε αστικά κέντρα. Χάρη στην Πλατφόρμα Μεταβλητής Σχεδίασης, εξαρτήματα όπως η μπαταρία, ο ηλεκτροκινητήρας και η μονάδα ελέγχου τοποθετήθηκαν κάτω από το πάτωμα και στο πίσω τμήμα ώστε να είναι συγκεντρωμένα σε μικρό χώρο. Για τις ανάγκες των δοκιμών η Honda θα παραχωρήσει ένα όχημα όπου μπορεί να φιλοξενηθούν, εκτός από τον οδηγό και δύο παιδιά, με την κατάλληλη διαμόρφωση του πίσω καθίσματος. Στόχος της Honda είναι η δημιουργία οχημάτων που αυξάνουν τη χαρά και την απόλαυση της μετακίνησης και παράλληλα ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

* Το E-KIZUNA Project το διαχειρίζεται η πόλη Saitama σε συνεργασία με αρκετά ενδιαφερόμενα μέρη. Το project στόχο έχει την καταπολέμηση της παγκόσμιας θερμότητας και τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας χαμηλών επιπέδων άνθρακα μέσω της διάδοσης των ηλεκτρικών οχημάτων. (Στα Ιαπωνικά, kizuna είναι οι δεσμοί που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...