Νέοι κινητήρες diesel Volvo i-ART

Στόχος η απόδοση των σημερινών V8

  • -
  • -

Αποκαλύπτει σιγά-σιγά η Volvo τις νέες τεχνολογίες που εξελίσσει γύρω από τη νέα οικογένεια προηγμένων κινητήρων VEA (Volvo Engine Architecture). Το ερχόμενο φθινόπωρο η Volvo θα παρουσιάσει του νέους κινητήρες diesel τεχνολογίας i-ART, οι οποίοι υπόσχονται υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση και εξαιρετικά μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Χαρακτηριστικό της νέας τεχνολογίας i-ART είναι ο έλεγχος των χαρακτηριστικών και σεναρίων ψεκασμού κάθε κυλίνδρου ξεχωριστά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ξεχωριστού εγχυτήρα (injector) σε κάθε κύλινδρο, ο οποίος ελέγχεται από δικό του εγκέφαλο με δικούς του αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας, καθορίζοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια, σε συνεργασία πάντα με την κεντρική μονάδα ελέγχου, την πίεση και το χρόνο ψεκασμού του καυσίμου, καθώς και άλλες παραμέτρους της καύσης, βελτιστοποιώντας την ποιότητα λειτουργίας του κινητήρα (απόδοση, κατανάλωση, ρύποι κτλ.).

Παράλληλα, αυξάνοντας την πίεση έγχυσης στα 2500 bar και με τη χρήση της τεχνολογίας i-ART οι νέοι τετρακύλινδροι diesel κινητήρες, θα φέρουν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo επανάσταση, αφού θα φτάνουν σε απόδοση τις σημερινές 6κύλινδρες προτάσεις, με χαμηλότερη κατανάλωση από τα σημερινά τετρακύλινδρα σύνολα και φιλοδοξίες να αγγίξουν τις επιδόσεις των σημερινών V8 κινητήρων.

Επιπλέον, η Volvo εξελίσσει και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποιο θα συνεργάζεται με τους νέους κινητήρες, προσφέροντας υψηλού επιπέδου οδηγική άνεση και εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
Volvo Diesel i-ART

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...