Chrysler ανακαλεί 2,7 εκατομμύρια Jeep

Μετά από παρέμβαση του NHTSA

  • -
  • -

Μετά την αρχική άρνηση της Chrysler να συμμορφωθεί με την προτροπή του NHTSA για ανάκληση μιας σειράς μοντέλων Jeep Cherokee και Jeep Liberty με πρόβλημα στη δεξαμενή καυσίμου, σήμερα αναγκάστηκε τελικά επίσημα να προχωρήσει σε ανάκληση 2.7 εκατομμυρίων Jeep, χωρίς να χρησιμοποιεί τη λέξη ανάκληση, αλλά προωθώντας την ενέργεια αυτή σαν μια καμπάνια προληπτικού ελέγχου για την ασφάλεια των οχημάτων της. 

Το πρόβλημα των συγκεκριμένων Jeep εντοπίζεται στο πλαστικό ρεζερβουάρ καυσίμου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στον πίσω προφυλακτήρα και τον πίσω άξονα, το οποίο μπορεί να είναι η αιτία για πρόκληση φωτιάς σε συγκρούσεις από πίσω. Σύμφωνα με τα στοιχεία του NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα 51 θάνατοι με συγκεκριμένα μοντέλα Jeep, τα οποία μετά από σύγκρουση έπιασαν φωτιά.

Η ανάκληση αφορά Jeep Cherokee από το 1993 - 2004 και Jeep Liberty από το 2002 - 2007. Η Chrysler ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε οπτικό έλεγχο των οχημάτων και θα ενισχύσει τη δομή του πίσω μέρους σε αυτά που ενδέχεται να έχουν πρόβλημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...