Webber και Vettel πρέπει να χωρίσουν το 2014 λέει ο Briatore

  • -
  • -

Ο Flavio Briatore είναι γνωστό ότι είναι άνθρωπος που δεν κρύβει τα λόγια του. Είναι ακόμα και άνθρωπος που κινεί τα νήματα πίσω από τους Webber και Alonso. Μιλώντας στο Ιταλικό RAI στήριξε τον Αυστραλό οδηγό του.

 

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πλέον σχέση. Ήταν ήδη πολύ τυπική πριν ανάμεσα στους δυο οδηγούς της Red Bull, ήταν ξεκάθαρο από πέρσι. Τώρα ο Vettel λέει ότι θα βοηθήσει τον Mark, αλλά ο Mark δεν θέλει βοήθεια. Έπρεπε να κερδίσει τον αγώνα, και είναι πιθανό ο Vettel να κερδίσει όλους τους άλλους αγώνες», είπε ο Briatore και συνέχισε «Δεν πιστεύω ότι η σχέση μπορεί να φτιαχτεί πάλι. Είναι δυο επαγγελματίες, θα κερδίσουν αγώνες, αλλά είναι πέρα από κάθε σκέψη να βοηθήσει ο Mark τον Vettel στο μέλλον και δεν πιστεύω ότι ο Vettel θα βοηθήσει τον Mark. Οπότε έχουμε δυο εχθρούς στην ίδια ομάδα, και αυτό ελπίζω να βοηθήσει την Ferrari»

 

Η ερώτηση του δημοσιογράφου στην συνέχεια ήταν εάν πιστεύει ότι ένας από τους δυο θα φύγει μετά από το τέλος της σαιζόν : «Αυτό είναι σίγουρο. Από πέρσι υπήρχαν προβλήματα. Το μονοθέσιό τους είναι πολύ ανταγωνιστικό και οι οδηγοί θέλουν να μείνουν εκεί, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει αφεντικό. Ο Vettel είναι το αφεντικό εκεί».

 

«Εάν υπήρχε ένας μάνατζερ με ‘αρ*ιδια’ θα τους έλεγε να αλλάξουν θέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν δυο άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες στο pitwall, με τον Helmut Marko να κάνει τις κουβέντες με τον Mateschitz, οπότε καταλαβαίνετε ότι φοβούνται. Συνήθως στην πρώτη νίκη ανεβαίνει ο πρόεδρος μαζί στο βάθρο. Ο Christian δεν είχε την δύναμη να ανέβει, γιατί φοβόταν τον επικεφαλή οδηγό αντί για τον team manager. Το γεγονός ότι ο Christian δεν πήγε στο βάθρο μετά από το 1-2 δείχνει πολλά για την αδυναμία του σε σχέση με άλλους», έκλεισε ο Briatore.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...