Eπίσημο: Ο Hamilton άφησε τη Mercedes για τη Ferrari – Οι πρώτες δηλώσεις του

Η Ferrari κατάφερε να φέρει στο Maranello τον σπουδαίο Lewis Hamilton. Από το 2025, ο Βρετανός 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, θα φορά την κόκκινη φόρμα.

  • -
  • -

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με κάθε επισημότητα. Η Ferrari ανακοίνωσε τη συνεργασία με της με τον Lewis Hamilton, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για πολυετές συμβόλαιο στην λιτή ανακοίνωσή τους. Ο Βρετανός θα τρέχει με το κόκκινο μονοθέσιο από το 2025, έχοντας ως team-mate τον Charles Leclerc.

Ο Hamilton θα αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG Petronas F1 Team στα τέλη της σεζόν του 2024, αφού αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αποδέσμευσης από το συμβόλαιό του.

 

Με τη Mercedes, o 39χρονος σούπερ σταρ της F1, κατέκτησε 6 από τους 7 παγκόσμιους τίτλους του (2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020). Η διάρκεια του συμβολαίου με τη Ferrari αλλά και τα χρήματα που θα λαμβάνει δεν έγιναν γνωστά. Οι Ιταλοί έκαναν λόγο μόνο για πολυετή συνεργασία.

Τι είπε ο Hamilton;

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση, ο LH44 είπε ότι αυτή ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής του, ευχαριστώντας παράλληλα τη γερμανική ομάδα για τα 11 χρόνια συνεργασίας.

hamilton

«Είχα 11 εκπληκτικά χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο χαρούμενος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι το μέρος στο οποίο μεγάλωσα, οπότε η απόφασή μου να αποχωρήσω ήταν μία από τις δυσκολότερες που έλαβα ποτέ.

Θεώρησα πως αυτή η στιγμή είναι η σωστή για μένα να κάνω αυτό το επόμενο βήμα, και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια καινούρια πρόκληση. Θα είναι για πάντα ευγνώμων για την εκπληκτική υποστήριξη της οικογένειας μου της Mercedes, ειδικά του Toto (Wolff), με τη φιλία και την ηγεσία του, και θέλω να τερματίσουμε τη συνεργασία μας με επιτυχία.

Είμαι 100% αφοσιωμένος στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής απόδοσης που μπορώ αυτή τη σεζόν, ώστε η τελευταία μου χρονιά στα ασημένια βέλη να μείνει για πάντα στη μνήμη μας», τόνισε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...