F1 GP Ιταλίας 2023: Ελληνική μυθολογία, εξατμίσεις και φίδια στο τρόπαιο των νικητών!

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η δράση στην πίστα της Μόντσα για τον επόμενο αγώνα της Formula 1, δες πώς φτιάχτηκε ο «Τυφώνας» που θα παραλάβουν όσοι ανέβουν στο βάθρο.

  • -
  • -

Το τρόπαιο που θα απονεμηθεί στο τέλος του Formula 1 Pirelli Gran Premio d’Italia 2023 στους τρεις πρώτους οδηγούς και στον νικητή κατασκευαστή ονομάζεται Tifone, δηλαδή «Τυφώνας» στα ελληνικά.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γλυπτό που δημιουργήθηκε από την Ιταλίδα καλλιτέχνη Ruth Beraha, εμπνευσμένο τόσο από την ελληνική μυθολογία όσο και από το σχήμα των σωλήνων εξάτμισης σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Ο Τυφώνας είναι μια μυθολογική φιγούρα – ο Γίγαντας γιος της Γαίας – που ξεχωρίζει από την εξαιρετική του δύναμη και τα 100 φίδια τυλιγμένα γύρω από το κεφάλι του.

Το τρόπαιο Formula 1 Pirelli Gran Premio d’Italia 2023 παραγγέλθηκε από την Pirelli και τον χώρο σύγχρονης τέχνης Pirelli HangarBicocca. Η ιδέα της καλλιτέχνιδος υλοποιείται μέσα από μια διαδικασία που ενώνει τεχνολογία αιχμής και ρομποτική, τρισδιάστατη κοπή καθώς και το έργο τεχνιτών που ειδικεύονται στη συγκόλληση, τη στίλβωση, τη συναρμολόγηση και την επιχρύσωση. Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει την τέχνη από τους καλύτερους χρυσοχόους.

Η Ruth Beraha δήλωσε σχετικά: «Όταν άρχισα να μελετώ τη Formula 1, συνειδητοποίησα αμέσως ότι η τεχνολογία αποτελούσε θεμελιώδες μέρος του αθλήματος. Ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτό, και έτσι βρήκα μέσα στο μονοθέσιο ένα οπτικό στοιχείο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως σημείο εκκίνησης. Διάλεξα τους σωλήνες της εξάτμισης, που είχαν εξαιρετικά οργανική μορφή. Από αυτούς τους σωλήνες, μπόρεσα να φανταστώ τα φίδια. Το τρόπαιο είναι σαν ένα πλάσμα εξημερωμένο τη στιγμή που το κρατάει ο νικητής του αγώνα, αλλά εξακολουθεί να είναι απειλητικό και πάντα ικανό να ανατρέψει τα πάντα».

Δείτε ακόμα 50 χρόνια Safety Cars σε ένα video

F1 Pirelli GP Italy 2023 Tifone

Τρίτη φορά που η Pirelli φροντίζει για το τρόπαιο του GP Ιταλίας

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά κατά την οποία η Pirelli και η Pirelli HangarBicocca επέλεξαν έναν σύγχρονο Ιταλό καλλιτέχνη για να δημιουργήσει το τρόπαιο για το ιταλικό Grand Prix, του οποίου η Pirelli είναι χορηγός ονόματος, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ της σύγχρονης δημιουργικότητας και της καινοτομίας στη Formula 1. Το 2021 η δουλειά είχε ανατεθεί στην Alice Ronchi για το Formula 1 Pirelli Gran Premio del Made in Italy e dell'Emilia-Romagna, ενώ το 2022 ο Patrick Tuttofuoco δημιούργησε το τρόπαιο για το Formula 1 Pirelli Gran Premio d'Italia.

Δείτε ακόμα 5 φορές που η Red Bull… το τερμάτισε!

Το Tifone θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των Pirelli Tire Talks: μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο γκαράζ Pirelli Hot Laps (Boxes 7-8) κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών το GP Ιταλίας, από τις 13 :30 έως 14:30 CET την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Η Ruth Beraha θα είναι παρούσα στην εκδήλωση, μαζί με τον Enrico Gualtieri τον υπεύθυνο της μονάδας ισχύος της Scuderia Ferrari.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...