5 φορές που η Red Bull… το τερμάτισε!

Αυτά είναι τα πιο θεαματικά projects που έχουν γίνει με μονοθέσια της Red Bull Racing, έξω από τις πίστες του πρωταθλήματος της F1.

  • -
  • -

Το Red Bull συνδέεται με μερικά από τα πιο τολμηρά projects παγκοσμίως, διευρύνοντας συνεχώς τα όρια & προσφέροντας ένα μείγμα αδρεναλίνης, ακρίβειας και απόλυτης ικανότητας σε ακραίες συνθήκες.  Εν όψει του επερχόμενου Red Bull Showrun by ALUMIL, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 23 Σεπτεμβρίου, συλλέξαμε 5 από τα κορυφαία, πιο εντυπωσιακά και εμβληματικά projects που έχουμε δει από μονοθέσια της Red Bull Racing.

1 - The Scrum

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά οπτικά ακροβατικά στον κατάλογο του Red Bull, είναι το «The Scrum», όπου οκτώ άνδρες αναμετρώνται με ένα μονοθέσιο της Red Bull Racing. Αυτό το μοναδικό θέαμα φέρνει αντιμέτωπους 750 ίππους με την ωμή δύναμη και την αποφασιστικότητα οκτώ ανδρών. Παρακολουθώντας αυτή την ακραία δοκιμασία του ανθρώπου που «τα βάζει» με τη μηχανή, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τόσο την ανθρώπινη δύναμη όσο και τη μηχανική ιπποδύναμη που μάχονται σε αυτήν την ασυνήθιστη αλλά εξαιρετικά διασκεδαστική αναμέτρηση.

2 - New York City Take over

Δεν είναι σπάνιο να βλέπεις το Red Bull να «καταλαμβάνει» μια πόλη προκειμένου να κάνει κάποιο event. Όταν η πόλη όμως είναι η Νέα Υόρκη, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Όταν η Red Bull Racing αποφάσισε να παρουσιάσει το μονοθέσιό της στη Νέα Υόρκη, ο κόσμος παρακολουθούσε με δέος. Από το πέρασμα με φόντο τους εμβληματικούς ουρανοξύστες μέχρι την εκτέλεση μαεστρικών πλαγιολισθήσεων στις διάσημες λεωφόρους της πόλης και το γνωστό Lincoln Tunnel, αυτό το θέαμα μεταμόρφωσε το Big Apple σε μια απόλυτη πίστα αγώνων. Αυτή η τολμηρή παράσταση έφερε ένα νέο επίπεδο συγκίνησης στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

3 - Hitting the Himalayas

Άλλο ένα stunt που αποτελεί τρανή απόδειξη ότι το Red Bull ξεπερνάει τα όρια. Η υψηλότερη οροσειρά στον κόσμο μετατράπηκε σε μια δραματική σκηνή, αναδεικνύοντας όχι μόνο τις ικανότητες του οδηγού αλλά και το τεχνολογικό θαύμα του αγωνιστικού μονοθέσιου της Red Bull Racing. Η ικανότητα του αυτοκινήτου να αποδίδει κάτω από τις ακραίες συνθήκες που παρουσιάζονται από το μεγάλο υψόμετρο των Ιμαλαΐων μετέτρεψε αυτό το stunt σε ένα πραγματικά αξέχαστο γεγονός και ένα οπτικό θέαμα όπως κανένα άλλο.

4 - The Ski Slop

Το Ski Slop της Red Bull προκαλεί τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα μονοθέσιο της Red Bull Racing μεταφέρθηκε σε μια πίστα σκι, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή πίστα ασφάλτου με ένα χιονισμένο βουνό. Ο οδηγός κατέβηκε την ολισθηρή χιονισμένη πλαγιά, επιδεικνύοντας την επιτομή των ικανοτήτων ελέγχου και ακρίβειας. Το θέαμα ενός μονοθέσιου F1 που χαράζει το δρόμο του μέσα από ένα χειμερινό ορεινό τοπίο είναι κάτι που αν δεν το δεις, δεν μπορείς να το πιστέψεις.

5 - Zero Gravity Pit Stop

Ίσως ένα από τα πιο πρωτοποριακά stunts είναι το «Zero – Gravity Pit Stop». Ξεφεύγοντας από τα όρια του εδάφους, το Red Bull ανέβασε την αδρεναλίνη στους αιθέρες, σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Αυτή η τολμηρή ενέργεια πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος, ικανό να δημιουργήσει συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για μικρά χρονικά διαστήματα. Το συγκεκριμένο κόλπο αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου συγχώνευση ακροβατικών και μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένα ειδικά προσαρμοσμένο μονοθέσιο της Red Bull Racing εθεάθη να αιωρείται χωρίς βαρύτητα, αψηφώντας τους νόμους της φυσικής όπως τους γνωρίζαμε μέχρι πρότινος.

Είτε πρόκειται για ελιγμούς ενός μονοθέσιου σε μια χιονισμένη πλαγιά, είτε για τολμηρές κινήσεις μέσα στην αστική «ζούγκλα» της Νέας Υόρκης, είτε κυριολεκτικά αψηφώντας τη βαρύτητα, το Red Bull συνεχίζει να ξεπερνάει τα όρια, υπενθυμίζοντάς μας ότι με δημιουργικότητα, ικανότητα και μια δόση τόλμης, όλα είναι δυνατά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...