F1 Grand Prix Αυστραλίας: Με ταχύτητες έως 340 km/h τα μονοθέσια!

Στο επερχόμενο Grand Prix της Formula 1 στη Μελβούρνη, είναι πιθανό να δούμε τις υψηλότερες ταχύτητες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα!

  • -
  • -

Περισσότερες επιλογές στρατηγικής θα δώσει η Pirelli στις ομάδες της Formula 1, καθώς θα είναι διαθέσιμες οι γόμες C2, C3 και C4. Σύμφωνα με την εταιρεία, περιμένουν θεαματική βελτίωση του κρατήματος στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, μια γρήγορη πίστα με συνεχή ροή γρήγορων στροφών που δοκιμάζουν τις αντοχές των ελαστικών. Άλλωστε, ύστερα από τις περσινές τροποποιήσεις, τα προσπεράσματα θα είναι πιο εύκολα και το θέαμα συνολικά, καλύτερο.

Τα ελαστικά του αγώνα

Για το Grand Prix Αυστραλίας η γόμα C2 είναι η P Zero λευκή σκληρή, η C3 είναι η P Zero κίτρινη μέση και η C4 είναι η P Zero κόκκινη μαλακή. Η FIA ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν 4 ζώνες DRS στο Άλμπερτ Παρκ. Οπότε φέτος μπορεί να δούμε τις υψηλότερες ταχύτητες που έχουμε δει ποτέ στη Μελβούρνη θεωρητικά θα φτάσουν τα 340 km/h.

Οι δρόμοι του Άλμπερτ Παρκ στρώθηκαν με νέα άσφαλτο πέρυσι κάτι που έχει βελτιώσει την διαθέσιμη πρόσφυση. Η άσφαλτος είναι πιο λεία από άλλες πίστες του πρωταθλήματος, το κράτημα φτάνει σε υψηλά επίπεδα μετά από αρκετά περάσματα και αγώνες υποστήριξης.

Οι ενεργειακές απαιτήσεις από τα ελαστικά στο Grand Prix της Αυστραλίας είναι περίπου στο μέσο όρο της σεζόν, η τραχύτητα είναι μικρή. Η νέα χάραξη ευνοεί τα προσπεράσματα  ειδικά στο δεύτερο μέρος. Κρίσιμο στοιχείο στο σετάρισμα του μονοθεσίου είναι η ελκτική πρόσφυση που είναι καθοριστική στην έξοδο των στροφών καθώς βοηθάει στο προσπέρασμα αφού οι ευθείες της πίστας δεν είναι μεγάλες.

Το Grand Prix Αυστραλίας μετακόμισε από την Αδελαΐδα στη Μελβούρνη το 1996 και παραδοσιακά άνοιγε την αυλαία. Μέχρι το 2019, η σεζόν ξεκινούσε στην Αυστραλία με εξαίρεση δυο χρονιές το 2006 και το 2010, όπου το πρώτο Grand Prix έγινε στο Μπαχρέιν. Το 2020 και το 2021 δεν έγιναν εκεί αγώνες λόγω πανδημίας και ο αγώνας επέστρεψε στο πρόγραμμα πέρυσι τρίτος μετά από δυο αγώνες στη Μέση Ανατολή.

Δείτε ακόμη: Νέα σειρά του Netflix για τον Ayrton Senna - Ποιος θα τον υποδυθεί;

Ο αγώνας είναι εντός έδρας για τον Oscar Piastri. Ο νεαρός οδηγός της McLaren έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη όχι μακριά από το Άλμπερτ Παρκ. Στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι Αυστραλοί οδηγοί στη Formula 1 όπως οι Jack Brabham, Alan Jones, Tim Schenken, Mark Webber και Daniel Ricciardo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...