Αυτό είναι το νέο αφεντικό της Ferrari στη Formula 1

Ο Fred Vasseur είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει την τύχη της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, με σκοπό να φέρει το ιστορικό όνομα στην πρώτη θέση του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος στον κόσμο.

  • -
  • -

Η Ferrari προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση του ανθρώπου που θα είναι ο επικεφαλής από εδώ και πέρα σε ό,τι αφορά την ομάδα της Formula 1, ο οποίος έχει επί πολλά χρόνια σχέση με τους Ιταλούς.

Πρόκειται για τον Γάλλο Frédéric Vasseur. Ο Vasseur ξεκίνησε την πορεία του στη Formula 1 το 2016 αναλαμβάνοντας τη Renault, ενώ από το 2017 είχε αναλάβει το τιμόνι της Sauber, της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το project της Alfa Romeo.

frederic-vasseur-formula-1-f1-alfa-romeo

Ήδη από τα μέσα της σεζόν υπήρχε έντονα η φημολογία ότι η θέση του Mattia Binotto κινδύνευε και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε με την παραίτηση του Ιταλού και την επίσημη ανακοίνωσή της στις 29 Νοεμβρίου.

Δείτε ακόμα: Πόσα εκατομμύρια χρειάζονται για να τρέξεις στη Formula 1;

Σε εκείνη την ανακοίνωση είχε γίνει γνωστό ότι ο Binotto θα πάψει να είναι ο team principal της Ferrari στις 31 Δεκεμβρίου. Σε συνέχεια αυτού, ο Vasseur θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

mattia-binotto-ferrari-formula-1-f1-frederic-vasseur-alfa-romeo

Εκτός από τα χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 ο Vasseur έχει πάνω από 20 χρόνια που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς έχει διευθύνει ομάδες και στις πιο μικρές κατηγορίες. Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε πώς θα τα πάει σε μία θέση η οποία είναι ίσως η πιο «καυτή» στο πρωτάθλημα, καθώς ο εκάστοτε επικεφαλής της Ferrari πρέπει να διαχειριστεί το πιο «βαρύ» όνομα γενικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...