F1: Τέλος ο Schumacher από τη Haas! Ποιος θα πάρει τη θέση του;

Παρελθόν θα αποτελέσει o Mick Schumacher από τη Haas, μετά από επίσημη ανακοίνωση που έκανε η αμερικανική ομάδα. Στην ίδια ανακοίνωση οι Αμερικανοί έκαναν γνωστό και τον οδηγό που θα πάρει τη θέση του.

  • -
  • -

Τέλος στην κοινή πορεία Haas και Mick Schumacher μπαίνει μετά την επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής ομάδας, στην οποία αναφέρει ότι ο φετινός αγώνας στο Abu Dhabi θα είναι ο τελευταίος που ο Γερμανός θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές εξελίσσονταν για πολύ καιρό, πριν ακόμα και από το καλοκαιρινό διάλειμμα, όμως τελικά δε βρέθηκε κοινό έδαφος.

Στη φετινή σεζόν ο Mick Schumacher κατάφερε να κερδίσει τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1, με την όγδοη θέση που κατέκτησε στη Βρετανία και την έκτη στην Αυστρία. Η έκτη θέση ήταν και το καλύτερο πλασάρισμά του στην εκκίνηση, επίτευγμα που πέτυχε στον Grand Prix του Καναδά το 2022.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/01f05928b473ae16286f17a30ff60615.jpg

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής της ομάδας, Gunther Steiner, αν και οι επιδόσεις του Schumacher δεν ήταν απογοητευτικές, παρ’ όλα αυτά η συνεισφορά του στους βαθμούς της ομάδας είναι λιγότερο από το ένα τρίτο του συνόλου, ενώ είχε και αρκετά ατυχήματα τα οποία οδήγησαν σε απώλεια βαθμών και σημαντική επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Δείτε ακόμα: Πόσα εκατομμύρια χρειάζονται για να τρέξεις στη Formula 1;

O Hulkenberg επιστρέφει στη Formula 1

Η Haas έκανε γνωστό ότι ο οδηγός που θα βρεθεί δίπλα στον Kevin Magnussen την επόμενη χρονιά είναι ο Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός είχε συνεχή παρουσία από το 2010 μέχρι και το 2019 οδηγώντας για τις Williams, Force India, Sauber και Renault. Το 2020 και το 2022 ήταν η πιο συνηθισμένη επιλογή των ομάδων όταν κάποιος οδηγός έπρεπε να λείψει λόγω ασθένειας, συμμετέχοντας σε δύο αγώνες με τη Racing Point (2020) και άλλους δύο με την Aston Martin (2022). Έχει κατακτήσει μία pole position (Βραζιλία 2010 με Williams) ενώ ο καλύτερος τερματισμός του είναι η τέταρτη θέση την οποία έχει κατακτήσει τρεις φορές (Βέλγιο 2012 Force India, Κορέα 2013 Sauber, Βέλγιο 2016 Force India). Ο Hulkenberg έχει ένα από τα πιο ανεπιθύμητα ρεκόρ στη Formula 1, εκείνο των περισσότερων συμμετοχών χωρίς ούτε μία παρουσία στο βάθρο, καθώς έχει εκκινήσει 181 φορές αλλά δεν έχει πιει ποτέ σαμπάνια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bbe4e758110521f1b6642b0638cf065e.jpg

Πλέον το μέλλον του Mick Schumacher στη Formula 1 είναι εξαιρετικά αβέβαιο, καθώς η μοναδική διαθέσιμη θέση είναι εκείνη δίπλα στον Albon, στη Williams, όμως η βρετανική ομάδα έχει κάνει γνωστό ότι θα τη δώσει στον Logan Sargeant ο οποίος αγωνίζεται στη Formula 2, εφόσον καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς για την έκδοση της ειδικής αγωνιστικής άδειας που απαιτείται (superlicense). Για να τα καταφέρει ο Αμερικανός οδηγός πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έκτος. Αυτή τη στιγμή είναι τρίτος με 135 βαθμούς ενώ απομένει μόνο ένα αγωνιστικό τριήμερο, εκείνο στο Abu Dhabi, όμως οι διώκτες του είναι αρκετά κοντά καθώς ακόμα και ο Jüri Vips που βρίσκεται στη δέκατη θέση έχει 110 βαθμούς.

Η μοναδική φήμη που έχει ακουστεί αρκετά έντονα για το μέλλον του Mick Schumacher είναι ότι ενδιαφέρεται η Mercedes να τον πάρει ως τρίτο οδηγό, όμως αυτό παραμένει φήμη και δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Κάνει καλά η Haas που αντικαθιστά τον Schumacher; Έπρεπε να τον κρατήσει ακόμα μία χρονιά ή θα τα πάει καλύτερα με τον Hulkenberg;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...