Έκτακτο! Στην F1 η Porsche – Εξαγοράζει πρωταθλήτρια ομάδα

Έγιναν γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες του τεράστιου deal που αλλάζει τα δεδομένα στον κόσμο της Formula 1. Η Porsche μπαίνει και επίσημα στο «παιχνίδι».

  • -
  • -

Όλοι γνώριζαν πως η Porsche επιθυμούσε διακαώς να εισέλθει στη Formula 1. Ελάχιστοι όμως, περίμεναν πως θα εξαγόραζε το 50% του μεριδίου της Red Bull. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, η γερμανική εταιρεία – προφανώς μέσω του VW Group – κατέθεσε επίσημα πρόταση στους πρωταθλητές για να αποκτήσει το μισό μερίδιο.

Η πρόταση κατατέθηκε στις 8 Ιουλίου, με τις δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια νομικά εμπόδια και να διασφαλιστεί πως δεν υπάρξει γραφειοκρατική εμπλοκή στην σύμπραξη των Porsche και Red Bull.

f1

Στόχος των Γερμανών είναι να εμπλακούν ενεργά στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας ως σύμμαχο μια από τις καλύτερες ομάδες του grid. Η Porsche επιθυμεί σε πρώτη φάση να αναλάβει την εξέλιξη των κινητήριων συνόλων και των μηχανικών μερών της Red Bull Techonology.

Πότε θα ανακοινωθεί η συμφωνία

Σύμφωνα με έγκριτα Μέσα, όπως το «motorsport», μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξει επίσημο δελτίου τύπου. Το συμβόλαιο έχει ήδη κατατεθεί στο Conseil de la Concurrence στο Μαρόκο. Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει διάρκεια 10 ετών και οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 4 Αυγούστου.

f1

Το αρχικό σχέδιο ήταν η συνεργασία να ανακοινωθεί στο Grand Prix της Αυστρίας πριν από τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, αυτή η ιδέα αναβλήθηκε επειδή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA δεν ενέκρινε τους κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2026, όπως έγινε γνωστό στις 29 Ιουνίου. Οι  νέοι κανόνες στα κινητήρια σύνολα αποτελούν προϋπόθεση για την Porsche ώστε να κοινοποιήσει την είσοδό της στη Formula 1.

Πηγή: Motorsport.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...