GP Silverstone: Ο Russel παράτησε τη Mercedes και έτρεξε να βοηθήσει τον Zhou [video]

Το ατύχημα του Zhou στο Grand Prix του Silverstone σόκαρε τους πάντες. Ο Russel ήταν ο πρώτος που έτρεξε να τον βοηθήσει, παρατώντας τη Mercedes στην άκρη της πίστας.

  • -
  • -

Ο κυριακάτικος αγώνας της Formula 1 στο Silverstone τα είχε όλα. Το τρομακτικό ατύχημα του Zhou Guanyu ωστόσο, ήταν αυτό που θα μείνει στην ιστορία. Ο Κινέζος οδηγός της Alfa Romeo βγήκε ζωντανός από μια σφοδρή πρόσκρουση, με το σύστημα Halo να είναι αυτό που του έσωσε τη ζωή.

Ο συναθλητής του George Russel, στη θέα του ατυχήματος, παράτησε τη λαβωμένη Mercedes στην άκρη της πίστας, πήδηξε από το μονοθέσιο και άρχισε να τρέχει προς τον Zhou. Η κίνησή του έτυχε θερμής υποδοχής από φιλάθλους και ειδικούς, με τον Βρετανό οδηγό να είναι ουσιαστικά ο πρώτος που είδε αν είναι καλά στην υγεία του ο Κινέζος.

Στο twitter λίγο αργότερα, έγραψε πως υπάρχει απογοήτευση για τον αγώνα, αλλά σημασία έχει πως ο συναθλητής του βγήκε αλώβητος από το κατεστραμμένο μονοθέσιο. «Πρώτα απ' όλα, το πιο σημαντικό είναι πως ο Zhou είναι καλά. Ήταν ένα τρομακτικό ατύχημα και όλα τα μπράβο πρέπει να πάνε στους υπεύθυνους ασφαλείας και την ιατρική ομάδα για την γρήγορη αντίδρασή τους. Προφανώς είμαι απογοητευμένος που τελείωσε ο αγώνας μου μ' αυτόν τον τρόπο και λυπάμαι για την ομάδα και τους οπαδούς».

Σκόνη και θρύψαλα η Alfa Romeo

Το ατύχημα συνέβη στην πρώτη στροφή του GP του Silverstone. Το μονοθέσιο του Κινέζου οδηγού συγκρούστηκε με αυτό του Russel. Έφερε τούμπα, σύρθηκε με ταχύτητα προς την αμμοπαγίδα, απογειώθηκε και πέρασε πάνω από τον τοίχο με τα προστατευτικά ελαστικά. Οι θεατές άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, με τον φράχτη να ήταν αυτό που τους προστάτευσε.

Η ασφάλεια που παρέχει η F1 σε όλους τους τομείς είναι παροιμιώδης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τα πολύ υψηλά στάνταρ προστασίας.

Δείτε εδώ ένα βίντεο από τις εξέδρες των θεατών 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...