Ατύχημα στη Formula 1. Κινδύνευσε κριτής! [video]

Το φλεγόμενο ελαστικό του Nicholas Latifi έβαλε σε κίνδυνο έναν κριτή, ο οποίος είχε πλησιάσει τη Williams για να σβήσει τη φωτιά.

  • -
  • -

Η Williams του Nicholas Latifi έπιασε φωτιά στις δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν, η οποία οδήγησε σε έκρηξη ελαστικού, βάζοντας σε κίνδυνο τον κριτή που είχε πλησιάσει εκείνη τη στιγμή με πυροσβεστήρα.

Οι ομάδες της Formula 1 αυτές τις μέρες είναι στο Μπαχρέιν για το δεύτερο σετ χειμερινών δοκιμών. Στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας, το μονοθέσιο της Williams το οποίο εκείνη τη στιγμή οδηγούσε ο Nicholas Latifi έπιασε φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε ταυτόχρονα και στους δύο τροχούς.

Williams

Στην αρχή φάνηκε ότι το μονοθέσιο θα μπορέσει να φτάσει μέχρι τα pits, όμως στη στροφή 12 το μπράτσο της πίσω ανάρτησης κατέρρευσε επειδή καιγόταν ήδη, οδηγώντας το μονοθέσιο σε σπινάρισμα και εκτός της αγωνιστικής διαδρομής. Μόλις η FW44 ακινητοποιήθηκε οι φλόγες φούντωσαν. Αμέσως ο Latifi βγήκε από το μονοθέσιο και ταυτόχρονα ένας κριτής βρέθηκε στο σημείο με πυροσβεστήρα ώστε να περιορίσει τη φωτιά.

Δείτε ακόμα: Drive to Survive 4, με την πιο επεισοδιακή σεζόν της F1 [video]

Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή εξερράγη ο πίσω αριστερά τροχός βάζοντας σε κίνδυνο τον κριτή, καθώς εκείνος βρισκόταν πολύ κοντά και χωρίς κάποιον προστατευτικό εξοπλισμό όπως κράνος. Η φωτιά περιορίστηκε μετά από λίγο χάρη στις προσπάθειες του κριτή αλλά και του ίδιου του Latifi, ο οποίος πήρε έναν πυροσβεστήρα ώστε να συνδράμει στην κατάσβεση.

Williams

Σύμφωνα με την ομάδα το συμβάν οφείλεται σε πρόβλημα μικρής έκτασης, παρά το γεγονός ότι οπτικά φάνηκε να είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό έχει να κάνει με την επαρκή ψύξη των φρένων, από τα οποία είναι το πιθανότερο ότι ξεκίνησε φωτιά. Άλλωστε και άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο τομέα, όμως η McLaren.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...