Drive to Survive 4, με την πιο επεισοδιακή σεζόν της F1 [video]

Μετά τις μάχες και τις ανατροπές που παρακολουθήσαμε στο πρωτάθλημα F1 του 2021, έρχεται η 4η σεζόν του Drive to Survive από το Netflix για να μας δείξει τι συνέβαινε στο παρασκήνιο.

  • -
  • -

Η νέα σεζόν της σειράς συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων, δείχνοντάς μας τι συνέβαινε πίσω από τα φώτα, δραματοποιώντας κάποιες καταστάσεις σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τις πραγματικές τους διαστάσεις, προκειμένου να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του θεατή.

Ένα από τα βασικά σημεία είναι η αφήγηση του Hamilton από όταν νόσησε με κορωνοϊό, αναφέροντας επιπτώσεις που είχε αυτό στην υγεία του. Όμως, εκτός του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και των άλλων μεγάλων ονομάτων του αθλήματος, ικανό χρόνο επί της οθόνης έχουν και οι rookies της χρονιάς, Mick Schumacher, Yuki Tsunoda και Nikita Mazepin.

Drive to Survive 4

Ωστόσο υπάρχει και μία ηχηρή απουσία, αυτή του Max Verstappen, δηλαδή του ανθρώπου που κατέκτησε (άκρως επεισοδιακά) το πρωτάθλημα οδηγών. Ο Ολλανδός είχε δηλώσει από νωρίς μέσα στη σεζόν ότι δε θα συμμετάσχει στη σειρά του Netflix. Αυτό το έκανε για δύο λόγους. Αφενός για να μη δαπανά χρόνο εκεί, αφετέρου επειδή δεν του άρεσε ένα περιστατικό από τον τρίτο κύκλο. Σε εκείνον το Drive to Survive είχε δείξει ότι το 2020 υπήρχε έντονη κόντρα ανάμεσα στους Norris και Sainz, κάτι το οποίο δεν ήταν αλήθεια. Αυτό είχε δυσαρεστήσει πολλούς φίλους της Formula 1 και σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα.

Η απουσία του Verstappen σημαίνει ότι όλο το βάρος της εκπροσώπησης της Red Bull σε ό,τι αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος πέφτει πάνω στον Christian Horner (επικεφαλής της ομάδας) και σε πολύ μικρότερο βαθμό στον Sergio Perez, τον δεύτερο οδηγό των «ταύρων».

Δείτε ακόμα: Χωρίς αντίπαλο ο Hamilton στο Instagram. Πόσο αξίζει κάθε του post;

Ένα σημείο που ξεχωρίζει είναι οι δηλώσεις του Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος στο Αμπού Ντάμπι. Ο Αυστριακός είπε ότι η απόφαση του Michael Masi, δηλαδή του αγωνιστικού διευθυντή, αναφορικά με τον τελευταίο γύρο του αγώνα ήταν τόσο λάθος ώστε θα αφήσει σημάδια στην ομάδα αλλά και στον Hamilton. Επιπλέον δήλωσε ότι πρακτικά ο Masi έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Hamilton, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό το γεγονός είναι κάτι που θα δώσει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο σε όλη την ομάδα της Mercedes, ώστε να επιστρέψει δυνατότερη το 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...