Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Alpine F1 Team

Η μέχρι προσφάτως Renault F1 Team, μόλις λάνσαρε τα χρώματα της εντυπωσιακής A521

  • -
  • -

Η εντυπωσιακή Alpine A521, η οποία θα διαγωνιστεί στην φετινή σεζόν του κορυφαίου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μπορούμε να πούμε πως κατάφερε να κλέψει την παράσταση των παρουσιάσεων της Τρίτης, 2 Μαρτίου, έχοντας μάλιστα απέναντι της τους περσινούς πρωταθλητές, την Mercedes Petronas F1 Team, με την W12 E Performance. To εντυπωσιακό μπλε μονοθέσιο, το οποίο θα οδηγούν, o 2-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fernando Alonso, που επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από 2-ετή απουσία και ο αναγνωρισμένος Γάλλος οδηγός, Esteban Ocon, ελπίζει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με τις οποίες έκλεισε, η πρώην Renault την περσινή χρονιά.

front

Με την αυλαία της σεζόν να ανοίγει στις 28 Μαρτίου με το GP του Μπαχρέιν, το νέο αφεντικό που βρίσκεται στο τιμόνι της νεοσύστατης Alpine F1 Team, μετά την αποχώρηση του Cyril Abiteboul, Laurent Rossi, επιβεβαίωσε πως ο Fernando Alonso θα είναι σε θέση να συμμετέχει στις δοκιμές εξέλιξης που θα πραγματοποιηθούν σε λίγες ημέρες. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός οδηγός υπέστη τραυματισμό στο σαγόνι μετά από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ενώ έκανε ποδήλατο στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τον Rossi, ο Alonso έχει σημειώσει αξιοθαύμαστη πρόοδο στην ανάρρωση του, ενώ ανυπομονούν να τον δουν πίσω από το τιμόνι της Alpine A521 την επόμενη εβδομάδα στο pre-season testing. Ο Γάλλος, Esteban Ocon, από την άλλη ελπίζει να συνεχίσει τις δυναμικές εμφανίσεις που του χάρισαν και το πρώτο του podium, μέσα στο 2020 και την φετινή σεζόν. Ο Ρώσος Daniil Kvyat, ο οποίος μέχρι πέρσι οδηγούσε για λογαριασμό της Alpha Tauri, φέτος ανέλαβε χρέη αντικαταστάτη οδηγού για την γαλλική ομάδα, καθώς φέτος στο πλάι του Pierre Gasly θα βρίσκεται ο 20χρονος Ιάπωνας, Yuki Tsunoda.

Τόσο το σασί, αλλά και η μονάδα ισχύος της νέας A521 αποτελούν εξέλιξη της Renault RS20 που διαγωνίστηκε στην περσινή σεζόν του πρωταθλήματος, μόνο που τώρα την θέση του κίτρινου-μαύρου χρώματος έχουν πάρει τα μπλε, κόκκινο και λευκό, τα οποία αντιπροσωπεύουν τόσο τα χρώματα της Βρετανικής βάσης της εταιρείας, αλλά φυσικά και της Γαλλικής. Δεδομένου του παγώματος των κανονισμών του 2020 λόγω της πανδημίας, η Alpine ελπίζει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που είχε η Renault στους τελευταίους αγώνες πέρσι, η οποία κατάφερε να σημειώσει 3 podium, τόσο με τον Daniel Ricciardo (φέτος θα οδηγεί για λογαριασμό της McLaren), αλλά και με τον Ocon.

side

Παρότι η Alpine έχασε την συνεργασία που είχε μέχρι και το 2020 με την McLaren, η οποία από φέτος επιστρέφει στους κινητήρες της Mercedes, τόσο o Rossi, αλλά και ο CEO της Renault, Luca de Meo, επιβεβαίωσαν πως η ομάδα στοχεύει σε συχνές εμφανίσεις στο podium για το άμεσο μέλλον, καθώς θα μπορούν να επικεντρωθούν στην εξέλιξη μίας μονάδας ισχύος που θα ταιριάζει απόλυτα με το προσωπικό τους μονοθέσιο.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...