Το Υπουργείο Υγείας της Αυστρίας απαντά στο GOCAR για το Grand Prix της Formula 1

Οι διοργανωτές προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στις 5 Ιουλίου

  • -
  • -

Με τα δέκα πρώτα GP στο καλεντάρι να έχουν είτε αναβληθεί είτε ματαιωθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η φετινή σεζόν της Formula 1 κρέμεται από μία κλωστή. Τελευταία ελπίδα έναρξης του πρωταθλήματος φαίνεται πως είναι ο αγώνας στο Red Bull Ring της Αυστρίας, στις 5 Ιουλίου.

Μία χώρα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει αεροδρόμιο κοντά στην πίστα, η οποία είναι μακριά από μεγάλο αστικό κέντρο. Στοιχεία που κάνουν τους διοργανωτές να ευελπιστούν ότι στις 5 Ιουλίου τα μονοθέσια θα βρεθούν στο grid. Μάλιστα σχεδιάζουν ένα δεύτερο αγώνα λίγες ημέρες αργότερα.

Την τελευταία κουβέντα θα την πει όμως το Υπουργείο Υγείας της Αυστρίας, το οποίο έχει ζητήσει από τη FIA, την F1 κα τους διοργανωτές του αυστριακού GP να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο ασφαλούς άφιξης, παραμονής και αποχώρησης όλων των εμπλεκομένων στον αγώνα (υπολογίζονται σε άνω των 1.500 ατόμων, ακόμη και χωρίς την παρουσία θεατών, χορηγών, VIP και δημοσιογράφων) από τη χώρα.

Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας της Αυστρίας, προκειμένου να μάθουμε αν αφενός έχει παρουσιαστεί το πλάνο και αφετέρου ποια είναι τα κριτήρια για την τελική απόφαση. Όπως μας ανέφεραν στην απάντησή τους, οι διοργανωτές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο προτάσεων προς την κυβέρνηση της Αυστρίας, η οποία θα λάβει την απόφασή της με βάση τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού από τη διεξαγωγή του GP.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργείου Υγείας της Αυστρίας στο GOCAR:

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση, καθώς βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας. Οι διοργανωτές της Formula 1 εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω σε προτάσεις και την παρουσίαση ενός πρωτοκόλλου ασφαλείας. Το αποφασιστικό κριτήριο θα είναι αν μπορεί να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού».

Πόσα άτομα χρειάζονται για να διεξαχθεί ένα Grand Prix της Formula 1

Σε αντίθεση με έναν κεκλεισμένων των θυρών ποδοσφαιρικό αγώνα, στη διεξαγωγή του οποίου μπορούν να εμπλακούν 150-200 άτομα (αποστολές των δύο ομάδων, διαιτητές, προσωπικό της διοργανώτριας αρχής και του γηπέδου), για έναν αγώνα της Formula 1 απαιτούνται περίπου 1.500 άτομα (10 ομάδες επί 80 άτομα η κάθε μία + η Pirelli, προσωπικό ασφαλείας από τη FIA και την πίστα, προσωπικό για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα κλπ). Πρόκειται για άτομα που θα ταξιδέψουν από αρκετές διαφορετικές χώρες (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία κ.α.), όπου ακόμη ισχύουν περιορισμοί στα ταξίδια στο εξωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...