Mario Isola: Από τις πίστες της F1 στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli συμμετέχει ως οδηγός ασθενοφόρου και τραυματιοφορέας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

  • -
  • -

Μόλις επέστρεψε από την Αυστραλία, όπου επρόκειτο να σβήσουν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν τα κόκκινα φώτα στη Formula 1, ο Mario Isola μπήκε σε καραντίνα δύο εβδομάδων . Έκτοτε, ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli μάχεται στο Μιλάνο κόντρα σε έναν αόρατο εχθρό: τον κορονοϊό.

Ο Isola είναι εθελοντής οδηγός και τραυματιοφορέας εδώ και 30 χρόνια, όμως τώρα η αποστολή του είναι πολύ πιο σημαντική. Η Λομβαρδία είναι η περιοχή της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, μετρώντας περισσότερους από 13.000 θανάτους.

Μέλος της ομάδας των περίπου 150 εθελοντών, ο Isola συμβάλλει στην αδιάλειπτη πραγματοποίηση διακομιδών ασθενών στα νοσοκομεία της περιοχής. Κάθε νυχτερινή βάρδια διαρκεί 10-12 ώρες, με τις ώρες ύπνου να είναι μόλις 1-2 ώρες την ημέρα. «Είναι δύσκολο. Αυτός ο ιός είναι ένας αόρατος εχθρός. Απαιτείται ειδική προετοιμασία πριν από κάθε βάρδια, ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο ασφαλείας. Κάποιες φορές γνωρίζουμε ότι πάμε να πάρουμε έναν ασθενή με Covid-19, άλλες φορές όχι. Όπως δεν γνωρίζουμε αν και άλλοι στο σπίτι όπου μπαίνουμε έχουν τον ιό. Και βέβαια, ανάμεσα σε κάθε διακομιδή απολυμαίνουμε σχολαστικά το ασθενοφόρο», δηλώνει ο Isola.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ FORMULA 1 ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ;

«Υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Προσπαθείς να μην εμπλέκεσαι συναισθηματικά, αν και είναι δύσκολο. Αν η κατάσταση του ασθενούς δεν είναι σοβαρή, προσπαθείς να δώσεις στην οικογένειά του θετική ενέργεια. Αν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...