Formula 1 Πράσινο φως τον Ιούλιο με το GP Αυστρίας

Οι εξελίξεις τρέχουν στη Formula 1 και όπως όλα δείχνουν η αυλαία της χρονιάς θα ανοίξει με το GP της Αυστρίας στις 3-5 Ιουλίου

  • -
  • -

Λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ότι το Γαλλικό GP δεν θα διεξαχθεί, η Formula 1 γνωστοποίησε ότι η αγωνιστική χρονιά σχεδιάζει να ανάψει το πράσινο φως στις αρχές Ιουλίου. Συγκεκριμένα, με γραπτή του δήλωση ο CEO της F1 Chase Carey γνωστοποίησε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ο θεσμός να ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (3-5) με το Grand Prix της Αυστρίας. Μάλιστα, με δεδομένη τη δυσκολία που υφίσταται στις μεταφορές τόσο του προσωπικού, όσο και του εξοπλισμού, το πλάνο προβλέπει διαφοροποίηση του προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν αναμένεται να κυμαίνονται από 15 έως 18. Ανά περιόδους, ο θίασος της F1 θα βρίσκεται σε συγκεκριμένες ηπείρους. Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί αγώνες. Στα μέσα του ίδιου μήνα, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα γίνουν τα GP Ευρασίας, Ασίας και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για να πέσει η αυλαία το Δεκέμβριο στη Μέση Ανατολή.

Το οριστικοποιημένο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν μπροστά σε άδειες κερκίδες. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι δυσκολίες εξακολουθούν να υφίστανται και για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Carey στο τέλος της γραπτής του δήλωσης αναφέρει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πλάνο θα προχωρήσει μόνο αν είναι σίγουροι και βέβαιοι ότι δεν υπάρχει ρίσκο, και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Κάτι που πιθανότατα αφήνει ανοικτό παράθυρο για μη τήρηση του παραπάνω σχεδίου. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...