Οριστικό: Αναβολή στο Grand Prix της Μελβούρνης

Μετά από πολύωρη καθυστέρηση, οι διοργανωτές του πρώτου αγώνα της σεζόν στη Formula 1 αποφάσισαν την αναβολή του

  • -
  • -

Στην αναβολή του αγώνα στη Μελβούρνη προχώρησαν τελικά η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), η Formula 1 και οι οργανωτές του Grand Prix. Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Παρασκευής (ξημερώματα ώρα Ελλάδας), μετά από παλινωδίες πολλών ωρών και αφού από την προηγούμενη ημέρα ήταν γνωστό το κρούσμα κορονοϊού σε μέλος της McLaren.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα στις ομάδες έβγαλε ισοπαλία (5 υπέρ, 5 κατά της διεξαγωγής του αγώνα), όμως στη συνέχεια η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αναβολής. Μάλιστα διέρρευσε ότι τόσο ο Sebastian Vettel όσο και ο Kimi Raikkonen αρνήθηκαν να αγωνιστούν και μπήκαν στο αεροπλάνο για την πτήση της επιστροφής.

Η FIA και οι διοργανωτές του Grand Prix επέμεναν ο αγώνας να διεξαχθεί, λόγω της συμφωνίας με τους χορηγούς, των εισιτηρίων που είχαν εκδοθεί κλπ. Την ίδια στιγμή όμως, οι διοργανωτές δεν επέτρεπαν στους φιλάθλους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις εισόδους της πίστας να εισέλθουν στις κερκίδες, μετά από απόφαση της τοπικής κυβέρνησης που έλεγε ότι αν τελικά επρόκειτο να διεξαχθεί το Grand Prix, αυτό θα γινόταν χωρίς την παρουσία θεατών. Στη συνέχεια οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους θεατές ότι έπρεπε να αποχωρήσουν, καθώς οι πύλες θα παρέμεναν κλειστές.


Την κατάσταση πήραν τελικά στα χέρια τους οι ομάδες, με την Mercedes-AMG να ζητά - με επιστολή της προς την FIA και την F1 - την αναβολή του GP της Αυστραλίας: "Δεν νιώθουμε πλέον ότι μπορεί να εγγυηθεί η ασφάλεια των μελών της ομάδας μας, αν συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στον αγώνα. Επίσης θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να λάβουμε μέρος όταν συναθλητές μας, όπως αυτοί της McLaren, δεν μπορούν να πράξουν το ίδιο. Ως εκ τούτου, θα αρχίσουμε τις ετοιμασίες για την αποχώρηση από το σιρκουί".

Λίγα λεπτά μετά, με κοινή ανακοίνωσή τους, η FIA, η Formula 1 (έχοντας την υποστήριξη των διοργανωτών του GP) έκαναν γνωστό ότι ο αγώνας αναβάλλεται και οι θεατές θα ειδοποιηθούν προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...