Μέχρι το 2023 στη Red Bull ο Max Verstappen

Ο Ολλανδός οδηγός κατέλαβε την τρίτη θέση στη βαθμολογία του 2019

  • -
  • -

Η σταθερά εξαιρετική αγωνιστική παρουσία του Max Verstappen στα Grand Prix της Formula 1 επιβραβεύτηκε με ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull Racing. Η συνεργασία τους θα συνεχιστεί τουλάχιστον για άλλα 4 χρόνια, μέχρι το τέλος δηλαδή του 2023.

«Θέλω να κερδίζω με τα χρώματα της Red Bull και ο στόχος μας είναι να παλέψουμε για τον παγκόσμιο τίτλο», δήλωσε ο Verstappen. «Με δεδομένες τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2021, η σταθερότητα σε μία ομάδα είναι πολύ σημαντική. Ο Max πιστεύει στη συνεργασία με τη Honda, τον προμηθευτή κινητήρων μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας μαζί του», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner.

Ο 22χρονος Verstappen αγωνίστηκε το 2015 με το μονοθέσιο της Toro Rosso και μετά από τέσσερις αγώνες το 2016 μεταπήδησε στη Red Bull, αλλάζοντας θέση με τον Daniil Kvyat. Βλέποντας πρώτος την καρό σημαία στην Ισπανία, έγινε ο νεότερος νικητής σε αγώνα της F1, σε ηλικία 18 ετών και 228 ημερών (ξεπερνώντας τον Vettel).

Ακολούθησαν δύο νίκες το 2017 και άλλες τόσες το 2018, που τον έφεραν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μπροστά από τον team mate του, Daniel Ricciardo. Το 2019 σημείωσε 3 νίκες και τερμάτισε στο τέλος της σεζόν μπροστά και από τους δύο οδηγούς της Ferrari. Ο Alexander Albon θα παραμείνει team mate του τη νέα σεζόν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...