GP Abu Dhabi: Νικητής ο Hamilton στο φινάλε της σεζόν

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Verstappen και Leclerc

  • -
  • -

Την 11η φετινή και 84η στην καριέρα του στη Formula 1, σημείωσε ο Lewis Hamilton στη Yas Marina. Ο Βρετανός που είχε ήδη εξασφαλίσει τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του, απέχει πλέον 7 νίκες από το απόλυτο ρεκόρ του Michael Schumacher.

Η δεύτερη θέση πήγε στον Max Verstappen και η τρίτη στον Charles Leclerc. Ακολούθησαν ο Valtteri Bottas που εκκίνησε τον αγώνα από την 20η θέση και ο Sebastian Vettel. Το πρωτάθλημα του 2020 θα αρχίσει στις 15 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Αναλυτικά τι έγινε στον αγώνα:

Η εκκίνηση ήταν καθαρή για όλους, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στην πίσω ευθεία, ο Leclerc πέρασε τον Verstappen και ανέβηκε στη 2η θέση. Ο δε Bottas από την 20η αναρριχήθηκε στη 15η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου.

Μέσα στους πέντε πρώτους γύρους ο Hamilton είχε χτίσει διαφορά 3 δλ. από τον Leclerc, ο οποίος με τη σειρά του ήταν 2 δλ. μπροστά από τον Verstappen.

Οι δύο Ferrari μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών (σκληρή γόμα) με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων στον 13ο γύρο, όμως το pit stop του Vettel δεν ήταν καλό. Ως αποτέλεσμα ο Γερμανός επέστρεψε στην πίστα στην 8η θέση, ενώ ο Leclerc στην 4η. Μετά την προσπέραση επί του Perez και το pit stop του Albon, o Vettel ανέβηκε στην 6η θέση, πίσω από τον Bottas που ήταν πλέον 5ος και τον Hulkenberg – στον τελευταίο του αγώνα με τη Renault – που ήταν στην 4η θέση.

Στον 19ο γύρο ο Bottas πέρασε τον Hulkenberg, βάζοντας τον οδηγό της Renault ανάμεσα σε αυτόν και τον Vettel. Το pit stop του Verstappen έγινε στον 26ο γύρο και ο Ολλανδός επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον Leclerc, στην 3η θέση. Στο τέλος του ίδιου γύρου μπήκε στα pits και ο Hamilton, o οποίος είχε εξασφαλίσει αρκετή διαφορά ώστε να παραμείνει επικεφαλής του αγώνα (+6 δλ από τον Leclerc).

Η σειρά του Bottas για pit stop ήρθε στον 30ό γύρο. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes-AMG γύρισε στην πίστα στην 6η θέση (πίσω από τον Albon). Πιο μπροστά, ο Verstappen πλησίαζε τον Leclerc στην μάχη για τη 2η θέση. Τελικά ο Ολλανδός πέρασε τον Μονεγάσκο στον 32ο γύρο.

Στον 39ο γύρο ο Leclerc πραγματοποίησε το δεύτερο pit stop, για να βάλει ελαστικά μαλακής γόμας και να αντέξει στην αναμενόμενη επίθεση του Bottas. Pit stop έκανε και ο Vettel αμέσως μετά, τοποθετώντας ελαστικά μέσης γόμας. Ο Bottas πέρασε τον Albon και ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης. Στον προτελευταίο γύρο του αγώνα και ο Vettel πέρασε τον οδηγό της Red Bull Racing, εξασφαλίζοντας την 5η θέση.

Ο Hamilton πανηγύρισε την 84η νίκη της καριέρας του στην F1, την οποία συνδύασε βέβαια με τον 6ο παγκόσμιο τίτλο του. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Verstappen και Leclerc, με τον Bottas να τερματίζει 4ος, αν και εκκίνησε από την ουρά του grid.

Η τελική βαθμολογία των οδηγών έφερε τον Hamilton πρώτο με 413 β., τον Bottas δεύτερο με 326 β. και τον Verstappen τρίτο με 278 β. O Leclerc (264 β.) επικράτησε του Vettel (240 β.) στην ενδοοικογενειακή μάχη της Ferrari.

Το καλεντάρι του 2020 περιλαμβάνει 22 Grand Prix, με πρώτο αυτό στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...