GP Σιγκαπούρης: Ο Vettel είναι ακόμη «ζωντανός»

Με τη νίκη του στη Marina Bay, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari βγήκε από μία δύσκολη κατάσταση

  • -
  • -

«Οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν και οι καλύτερες», δήλωσε ο Sebastian Vettel μετά την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν και εννοούσε μάλλον ότι ήταν οι χειρότερες στη θητεία του στη Ferrari. Ο Γερμανός οδηγός είδε στη Σιγκαπούρη πρώτος την καρό σημαία, κάτι που είχε να κατορθώσει στη Formula 1 από το Σπα το 2018, πριν δηλαδή 56 εβδομάδες ή 392 ημέρες.

Η στρατηγική της ιταλικής ομάδας αλλά και οι τρεις περίοδοι αυτοκινήτου ασφαλείας τον ευνόησαν και ο Vettel κέρδισε όχι μόνο τους δύο οδηγούς της Mercedes αλλά και τον Charles Leclerc στην… εσωτερική κόντρα. Η νίκη αυτή, 53η της καριέρας του και 5η στη συγκεκριμένη πίστα, του δίνει μία σημαντική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Ο Leclerc τερμάτισε στη 2η θέση και ο Max Verstappen συμπλήρωσε το βάθρο, υποχρεώνοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Lewis Hamilton στην 4η θέση.

Το προβάδισμα του Hamilton στη βαθμολογία (έχει 296 βαθμούς, έναντι 231 του Bottas και 200 των Leclerc-Verstappen) δείχνει ασφαλές, όμως η ανάταση της Ferrari μόνο όφελος για το θεσμό είναι.

Η συνέχεια θα δοθεί στη Ρωσία, στις 29 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...