Έτσι θα μοιάζουν τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021 (video)

Στόχος της F1 να βελτιωθεί το θέαμα

  • -
  • -

 Ριζικές είναι οι αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από το 2021 στη Formula 1, μεταμορφώνοντας εκ βάθρων την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι διοικούντες του θεσμού εκδίδουν νέους κανονισμούς θέλοντας να προσδώσουν κάποιες ενέσεις ποιότητας όσον αφορά το παρεχόμενο θέαμα, καθώς και να προστατεύσουν τις ομάδες από την δαπάνη υπέρογκων ποσών.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι το 2021 δεν απέχει τόσο… μακριά, οι άνθρωποι της F1 έχουν εγκαινιάσει έναν κύκλο δοκιμών, εξετάζοντας τη συμπεριφορά των μονοθέσιων του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες ενός μονοθεσίου, κατά την παρουσία του στην αεροδυναμική σήραγγα της Sauber.

Πρόκειται για ένα μοντέλο κλίμακας 1:2, η σχεδίαση του οποίου δεν είναι ολοκληρωμένη. Γινόμαστε, ωστόσο, μάρτυρες των νέων τροχών των 18 ιντσών, των νεών sidepods, της πίσω αεροτομής και των υπόλοιπων αεροδυναμικών βοηθημάτων, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη κάθετη δύναμη (downforce) του μονοθεσίου.

Πρωταρχικός στόχος της Formula 1 είναι να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για την αύξηση του αριθμού των προσπεράσεων. Ως εκ τούτου πρέπει να εξασφαλιστεί πως θα μειωθούν οι διαταραχές του αέρα, ώστε τα μονοθέσια να μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο σε μικρή απόσταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...