Αυτό δεν θα είναι KERS το 2011 …

  • -
  • -

Όπως είπαμε και σε χθεσινό άρθρο όλες οι ομάδες της F1 που απαρτίζουν την FOTA συζητούν τόσο για τον προμηθευτή ελαστικών όσο και για την επαναφορά του KERS απο το 2011. Το σύστημα κρίθηκε ακριβό και φέτος συμφώνησαν να μην χρησιμοποιηθεί.

 

Με την περσινή του μορφή έδινε 80 ίππους για 6.7 δευτερόλεπτα στον οδηγό ανά γύρο. Το όλο σύστημα φορτιζόταν από την ενέργεια που παραγόταν στην φάση της πέδησης και ήταν διαθέσιμη στον επόμενο γύρο. Ο οδηγός είχε ένα κουμπί στο τιμόνι το οποίο απελευθέρωνε την ενέργεια, ενώ κάποιες ομάδες το είχαν εξελίξει και είχαν κάνει και χαρτογράφηση ώστε να καλύπτουν τα μειονεκτήματά τους. Το KERS το χρησιμοποιούσαν τόσο για προσπεράσματα όσο και για να υπερασπίσουν την θέση τους.

 

Όπως όλα δείχνουν το 2011 θα επανέλθει στο προσκήνιο με την μόνη διαφορά να είναι η ιπποδύναμη και ο χρόνος που θα είναι διαθέσιμο στον οδηγό ανά γύρο. Έτσι απο τους 80 ίππους για 6.7 δευτερόλεπτα στον γύρο οι Ferrari και Renault προτείνουν να πάμε στους 150 ίππους για 10 δευτερόλεπτα. Πραγματικό κουμπί εκτόξευσης θα έχει ο οδηγός!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...