GP Αζερμπαϊτζάν: Pole position και πάλι για τον Bottas!

O Φινλανδός οδηγός της Mercedes-AMG σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές

  • -
  • -

Μετά την Κίνα, ο Valtteri Bottas επικράτησε στις κατατακτήριες δοκιμές και στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Η Mercedes-AMG έκανε μάλιστα το 1-2, με τον Lewis Hamilton να είναι μόλις 6 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον team mate του. Τρίτος ήταν ο Sebastian Vettel (Ferrari) και 4ος ο Max Verstappen (Red Bull Racing).  

Νωρίτερα, στο Q2, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τη Ferrari, καθώς ένα μπλοκάρισμα έριξε τον Leclerc πάνω στον προστατευτικό τοίχο στη στροφή 8. Η δεύτερη περίοδος διακόπηκε μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Μονεγάσκου και να επισκευαστούν οι μπαριέρες. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ήμουν απαράδεκτος», σχολίασε ο πιλότος της Ferrari στο twitter.

Ο Vettel κατάφερε να περάσει χωρίς ρίσκα στο Q3, σημειώνοντας τον 5ο χρόνο, πίσω από τους Verstappen, Bottas, Hamilton και Perez. Αντίθετα αποκλείστηκαν οι Sainz, Ricciardo, Albon, Magnussen και Gasly.

Ανάλογο ατύχημα με αυτό του Leclerc είχε συμβεί και στο Q1, με «θύμα» τον Kubica. Μαζί του είχαν αποκλειστεί οι Stroll, Grosjean, Hulkenberg και Russell.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή του Πάσχα, στις 3.10 μμ ώρα Ελλάδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...