Αυτά είναι τα ελαστικά για το πρώτο φετινό GP της F1

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πίστας στο Albert Park;

  • -
  • -

Στο Albert Park της Μελβούρνης θα ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, ένα σιρκουί δημόσιων δρόμων, το οποίο χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή και μερικές σχετικά γρήγορες στροφές.

Έτσι, η Pirelli επέλεξε τις γόμες C2, C3 και C4, ως σκληρή, μέση και μαλακή επιλογή αντίστοιχα ακολουθώντας τους φετινούς πιο απλούς κανόνες για τα ελαστικά, σύμφωνα με τους οποίους θα υπάρχουν μόνο 3 χρώματα: λευκό, κίτρινο και κόκκινο,σε κάθε grand prix.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Μετά από ένα πολύ εποικοδομητικό τεστ στη Βαρκελώνη νιώθουμε ικανοποιημένοι που η νέα γκάμα ελαστικών μας επιτυγχάνει το στόχο για συνδυασμό απόδοσης και αντοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Pirelli στη Formula 1, Mario Isola.


Χαρακτηριστικά διαδρομής

Οι έντονες ανομοιομορφίες του οδοστρώματος εμποδίζουν την ομαλή πρόσφυση, ενώ η απουσία παρατεταμένων στροφών δεν επιτρέπουν στα ελαστικά να «πιάσουν» την κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι οι πολλές μικρές σε μήκος ευθείες, με την καλή ελκτική πρόσφυση να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη χρόνου, μιας και πολλά θα εξαρτηθούν από την ομαλή έξοδο από τις στροφές.

Αναφορικά με τον καιρό, αυτός είναι ευμετάβλητος, κάτι που κατατάσσει τον εν λόγω αγώνα στους πιο απρόβλεπτους μέσα στη χρονιά. Οι όποιες προβλέψεις, μέχρι τώρα, δείχνουν συννεφιά χωρίς βροχή.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...