F1 Ρωσία: Ακόμη πιο κοντά στον τίτλο ο Hamilton

Ο Βρετανός σημείωσε την 70η νίκη στο θεσμό και αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τον Vettel

  • -
  • -

Χωρίς δυνατές συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το Grand Prix της Ρωσίας, στο Sochi. Ο Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) είχε την ταχύτητα αλλά και την υποστήριξη από την ομάδα του (έδωσαν εντολή στον Valtteri Bottas να τον αφήσει να περάσει) για να φθάσει σε μία ακόμη νίκη που τον έφερε πιο κοντά στον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του. Ο Sebastian Vettel (Ferrari) περιορίστηκε στην 3η θέση, μην μπορώντας να απειλήσει ουσιαστικά τους δύο οδηγούς της Mercedes.

Στην εκκίνηση ο Bottas κρατήθηκε πρώτος, ενώ ο Hamilton κατάφερε να αντέξει στην επίθεση του Vettel. Ο Kimi Raikkonen παρέμεινε 4ος, ενώ στο δεύτερο γύρο ο Charles Leclerc (Alfa Romeo-Sauber) προσπέρασε τον Kevin Magnussen (Haas) στην μάχη για την 5η θέση.

Την ώρα που ο Bottas έκανε τον ταχύτερο γύρο, αυξάνοντας τη διαφορά από τον team mate στην Mercedes-AMG πάνω από το 1,4 sec, ο Max Verstappen έκανε εκπληκτική εκκίνηση, έχοντας ανέβει 10 θέσεις (από προτελευταίος 9ος) μόλις στον 3ο γύρο. Στον όγδοο γύρο ο Ολλανδός έφθασε στην 5η θέση, πίσω από τον Raikkonen.

O Bottas μπήκε στον 13ο γύρο στα pit για να βάλει τη soft γόμα, επιστρέφοντας στην πίστα 5ος. Ο Vettel έκανε το δικό του pit stop ένα γύρο αργότερα, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει θέση και βγήκε στην πίστα πίσω από τον Φινλανδό.

Στο 15 γύρο ο Hamilton πραγματοποίησε το δικό του pit stop, όμως επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον Vettel (5ος). Ο οδηγός της Mercedes δεν το έβαλε κάτω και στον επόμενο γύρο πέρασε εντυπωσιακά τον αντίπαλό του για τον φετινό τίτλο. Raikkonen, Verstappen, Bottas ήταν μπροστά του σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν την προσπάθεια του Vettel να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Hamilton και αποφάσισαν ότι δεν έγινε κάτι που συνεπάγεται ποινή για τον Γερμανό.

Ο Raikkonen μπήκε στα pit στον 19ο γύρο και επέστρεψε στην πίστα 5ος. Ο Verstappen χωρίς να έχει κάνει ακόμη pit stop ήταν πρώτος, μπροστά από τον Bottas.

Στον 25ο γύρο ο Bottas δέχτηκε εντολή από την Mercedes-AMG να αφήσει τον Hamilton να περάσει στη δεύτερη θέση και πλέον ανέλαβε αυτός την αποστολή να «παίξει άμυνα στον Vettel». Από την Mercedes δικαιολογήθηκαν στον Bottas ότι υπήρχε ρίσκο με την κατάσταση ελαστικών του Hamilton.

Ο Verstappen έκανε το pit stop του στον 44ο γύρο και επέστρεψε στην 5η θέση, πίσω από τον Raikkonen και μπροστά από τον Ricciardo. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι τον τερματισμό ο Hamilton είχε ένα εύκολο απόγευμα, φθάνοντας στην 70η νίκη της καριέρας του στη Formula 1. Δίπλα του στο βάθρο ανέβηκαν οι Bottas και Vettel. Πλέον η διαφορά Hamilton-Vettel αυξήθηκε στους 50 βαθμούς, πέντε αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Ο Bottas ζήτησε στο τέλος πίσω τη θέση από τον Hamilton, όμως από την Mercedes του είπαν ότι το θέμα θα συζητηθεί εντός της ομάδας αργότερα. Ο Hamilton δεν πανηγύρισε τη νίκη του, αλλά πήγε αμέσως στον team mate του για να τον ευχαριστήσει για την παραχώρηση της πρώτης θέσης.

Επόμενο Grand Prix στην Ιαπωνία, στις 7 Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...