F1: Η Μάχη της Αγγλίας βάφτηκε κόκκινη

  • -
  • -

O Sebastian Vettel κέρδισε δίκαια έναν ανατρεπτικό αγώνα σήμερα στο Silverstone. Ο Lewis Hamilton και ο Kimi Raikkonen συμπλήρωσαν την τριάδα του βάθρου.

 

Η εκκίνηση επιφύλασσε εκπλήξεις με τον Hamilton να μην κάνει καλή εκκίνηση χάνοντας την θέση από τον Vettel και από τον Bottas.

 

 

O Raikkonen που ακολουθούσε έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στον Hamilton βγάζοντάς τον εκτός πίστας και στην τελευταία θέση της κατάταξης.

 

 

Ο αγώνας του Hamilton από εκεί και πέρα ήταν μια μάχη για να σκαρφαλώσει όσο πιο ψηλά γινόταν.

 

 

Ο Raikkonen για πρόκληση ατυχήματος πήρε ποινη 10 δευτερολέπτων

 

 

Και ενώ φαινόταν μια παγιωμένη κατάσταση στην κορυφή η έξοδος του Ericsson με την Sauber έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και μια μάχη με τον χρόνο για τα πιτ στοπ. Η Mercedes αποφάσισε να μην βάλει τα μονοθέσια της για αλλαγή αφού φαινόντουσαν ότι ήταν τα ταχύτερα με την μεσαία γόμα.

 

 

Στον πρώτο γύρο που βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας οι Sainz και Grosjean χτύπησαν μεταξύ τους και το αυτοκίνητο ασφαλείας ξαναμπήκε στην πίστα

 

 

Οι Bottas, Vettel, Hamilton και Raikkonen σε σχηματισμό έδιναν μεγάλες μάχες

 

 

Ο Bottas τελικά δεν μπόρεσε να αποκρούσει την επίθεση του Vettel και με πιο γρήγορα ελαστικά κατάφερε και πέρασε μπροστά λίγους γύρους πριν το τέλος. Ο Bottas τελικά δεν κρατήθηκε ούτε μπροστά από τους Hamilton και Raikkonen.

 

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα

 

 

Πλέον ο Vettel βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 8 βαθμούς διαφορά από τον Hamilton.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...