Αυτό είναι το πιο ασφαλές κράνος στην ιστορία της F1 (vid)

Προστατεύει από συγκρούσεις και αντικείμενα και θα είναι υποχρεωτικό από το 2019

  • -
  • -

Μετά το Halo, το επόμενο σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των οδηγών στη Formula 1 είναι το νέο κράνος που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της FIA στις Φιλιππίνες. Το κράνος θα είναι υποχρεωτικό για την F1 από το 2019 και θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια άλλοι σημαντικοί θεσμοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το νέο κράνος είναι το αποτέλεσμα έρευνας άνω της δεκαετίας και πληροί τα στάνταρ FIA 8860-2018. Προσφέρει εξαιρετική προστασία στους οδηγούς, απορροφώντας την ενέργεια από τις συγκρούσεις αλλά και αποτρέποντας την είσοδο θραυσμάτων. «Τα σύγχρονα κράνη της F1 είναι τα πιο ασφαλή στον κόσμο, όμως τα νέα στάνταρ θα εκτοξεύσουν την ασφάλεια σε νέα επίπεδα», σχολίασε ο Διευθυντής Ασφαλείας της FIA, Laurent Mekies.

Για τη δημιουργία του κράνους η FIA συνεργάστηκε με τις εταιρείες Stilo, Bell Racing, Schuberth και Arai. Πέρα από την προστασία της κεφαλής του οδηγού από δυνάμεις έως 275 g, το κράνος σχεδιάστηκε για να αντέχει σύγκρουση με μεταλλικό αντικείμενο βάρους 225 gr με ταχύτητα 250 km/h, αλλά και πτώση αντικειμένου βάρους 10 κιλών από ύψος 5,1 μέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...