F1: Μεγάλος νικητής ο Vettel στην Αυστραλία!

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Sebastian Vettel με την Ferrari κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς

  • -
  • -

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Sebastian Vettel με την Ferrari κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. O Hamilton ήρθε δεύτερος με την μάχη για την 3 θέση να την παίρνει ο Raikkonen μπροστά από τον Ricciardo.

 

Χωρίς να έχουμε δράματα στην πρώτη στροφή ξεκίνησε ο αγώνας στην Μελβούρνη. Οι Hamilton, Raikkonen και Vettel κράτησαν τις θέσεις τους, με τον Magnussen να προσπερνά τον Verstappen για την 4η θέση.

 

 

Oι McLaren Renault με τις Renault έγιναν τις δικές τους μάχες πιο πίσω

 

 

Ο Verstappen ήταν ανυπόμονος να περάσει την Haas του Magnussen και έκανε λάθος στην 1η στροφή κάτι όμως που δεν του στοίχησε

 

 

Στον 11ο γύρο η κατάταξη είχε ως εξής

 

 

Ενώ λίγο πιο μετά οι Raikkonen και Hamilton μπήκαν για αλλαγή ελαστικών με την Mercedes να απαντάει στην κίνηση της Ferrari.

 

 

Και εγώ η Haas φαινόταν ότι θα έκανε την έκπληξη μέσα σε 1 λεπτό οι ελπίδες εξανεμίστηκαν! Πρώτα με τον Magnussen ο οποίος μετά από το πιτ στοπ κατάλαβε ότι το πίσω αριστερά ελαστικό δεν είχε μπει σωστά και μετά με τον Grosjean ο οποίος και αυτός μετά από πιτ στοπ αντιμετώπισε πρόβλημα παρόμοιας φύσης.

 

 

Η είσοδος του Virtual Safety Car έδωσε το πλεονέκτημα στον Vettel που μπήκε για αλλαγή ελαστικών και βγήκε μπροστά από τον Hamilton! Ήταν σίγουρα το σημείο που άλλαξε τον αγώνα που βλέπαμε.

 

 

Στον 29ο γυρο και με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα η κατάταξη ειχε ως εξής

 

 

O Hamilton προσπαθούσε να μείνει κοντά στον Vettel για να εχει την ευκαιρία. Ο Vettel στον καθαρό αέρα και με πιο φρέσκα λάστιχα, αλλά με λίγα εκατοστά πιο αργό μονοθέσιο, μπροστά από τον Hamilton. Έπρεπε να φτάσουμε στον 48ο γύρο με τον Hamilton να κάνει λάθος στα φρένα και να χάνει 1.7δευτερόλεπτα από τον Vettel μεγαλώνοντας την διαφορά στα 2 δευτερόλεπτα, ενώ οι Raikkonen και Ricciardo έδιναν την δική τους μάχη, με τους Alonso, Verstappen, Hulkenberg και Bottas να έχον δημιουργήσει ένα τραινάκι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...