F1: Από την pole position εκκινεί ο Hamilton

  • -
  • -

Μεγάλη μάχη δόθηκε σήμερα στην Μελβούρνη με τον Lewis Hamilton να κατακτά την pole position με τις δυο Ferrari να είναι πίσω του.

 

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες από τις κορυφαίες ομάδες έκρυβαν δυναμική. Φάνηκε ότι η Ferrari είχε βρει λύσεις στα προβλήματα της Παρασκευής και βρέθηκε πίσω από τον Hamilton με τον Bottas να αντιμετωπίζει προβλήματα με το DRS του. Στον … πάτο βρέθηκαν οι δυο Toro Rosso, οι δυο Alfa Romeo Sauber και ο rookie της σαιζόν Sergey Sirotkin με την Williams.

 

Αναλυτικά στο Q1 είχαμε

 

 

Στο δεύτερο σκέλος ο Hamilton ανυσήχησε τον ανταγωνισμό όταν έκανε το 1:22.051 έχοντας τον Raikkonen στα 0.456 πίσω του και τον Vettel ένα δέκατο πίσω από τον Φιλανδό. Πίσω τους οι δυο Red Bull Racing έχοντας την SuperSoft γόμα. Oι δυο McLaren Renault ήταν μέσα στην 10άδα. Στο τέλος του Q2 οι δυο McLaren δεν κατάφεραν να μπουν στο Top10, με τον Alonso να κάνει λάθος στον γρήγορο γύρο του, και έτσι μαζί με τους Perez, Ocon και Stroll. Η Ferrari δεν είχε πει την τελευταία της λέξη με τον Vettel να κάνει τον ταχύτερο γύρο.

 

Στο Q2 είχαμε

 

 

Μπαίνοντας στο 3ο και τελευταίο σκέλος τα μάτια ήταν στην μάχη για την pole position. Ήταν η στιγμή που περιμέναμε για να δούμε ποιος θα ήταν ο πιο γρήγορος. Πρώτος βγήκε ο Lewis Hamilton αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε όταν ο Valtteri Bottas έπεσε με το μονοθέσιό του στον τοίχο στην 2η στροφή. Αυτό σήμαινε ότι θα εκκινούσε μεν στην πρώτη 10άδα. Στην πρώτη τους προσπάθεια η διαφορά μεταξύ του Hamilton και του Vettel ήταν 3 εκατοστά του δευτερολέπτου και αυτός από τον Verstappen ήταν άλλα 3 εκατοστά. Στην τελευταία τους προσπάθεια όλοι βελτιώθηκαν αλλά κανένας δεν μπόρεσε να καλύψει τα 0.8 δευτερόλεπτα που βελτίωσε ο Hamilton ο οποίος πήρε την pole position!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...