F1: Μεγάλος νικητής ο Hamilton στην Αμερική

  • -
  • -

Έναν πολύ ωραίο αγώνα είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα το βράδυ στην πίστα του Austin. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Lewis Hamilton με τον Sebastian Vettel να ανεβαίνει στην 2η θέση το βάθρου και μια αναπάντεχη μάχη για την 3η θέση με τον Verstappen να τερματίζει ναι μεν 3ος αλλά προσπέρασε τον Raikkonen αλλά είχε το μονοθέσιο εκτός πίστας και τιμωρήθηκε με 5 δευτερόλεπτα στον τελικό χρόνο.

 

O Vettel έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και πέρασε μπροστά από τον Hamilton στην αρχή του αγώνα.

 

 

Ο Hamilton δεν έχασε την επαφή με την κορυφή και κρατιόνταν σε διαφορά ενός δευτερολέπτου

 

Ο Verstappen έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και στον 2ο γύρο είχε φτάσει στον 11ο γύρο

 

 

Η μάχη για την 3η θέση ήταν ανάμεσα στον Bottas και τον Ricciardo με την μάχη να είναι μεγάλη.

 

 

Ο Hamilton έκανε κίνηση στον 7ο γύρο και προσπέρασε τον Vettel

 

 

Ο Daniel Ricciardo εγκατέλειψε στον 16ο γύρο από πρόβλημα στον κινητήρα

 

 

Και ενώ ο Vettel μπήκε πρώτος για αλλαγή ελαστικών η Mercedes παρακολουθούσε τον ρυθμό του Γερμανού. Όταν έβαλαν και αυτοί τον Hamilton o Βρετανός βγήκε ελάχιστα μπροστά του

 

 

Ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά όταν στους τελευταίους γύρους και με διαφορετικές στρατηγικές άλλαζαν οι θέσεις στην κορυφή.

 

O Hamilton ήταν άνετα μπροστά, με τον Bottas να ακολουθεί και τους Raikkonen, Vettel και Verstappen να ακολουθούν. Στον 43ο γύρο η ενδοφιλανδική μάχη είχε νικητή τον Raikkonen ο οποίος πέρασε τον Bottas.

 

 

Ο Bottas έχασε την μάχη από τον Vettel στον 52ο γύρο και είχε πλέον να αντιμετωπίσει τον Verstappen

 

 

Η φάση του αγώνα ήταν σίγουρα το προσπέρασμα του Verstappen στον Raikkonen που ναι μεν του χάρισε την 3η θέση, αλλά είχε και τις 4 ρόδες εκτός πίστας. Κάτι που του κόστισε 5 δευτερόλεπτα ποινή και συνεπώς την 3η θέση.

 

 

Αναλυτικά το αποτέλεσμα του αγώνα

 

 

Με την νίκη αυτή ο Hamilton έκανε ένα ακόμα βήμα για το πρωτάθλημα το οποίο μπορεί να κατακτήσει με μια θέση στην πρώτη τετράδα στον επόμενο αγώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...