F1: "O Alonso μας πίεζε" λένε από την Honda

Η διαμάχη ανάμεσα στον Ισπανό και την Honda συνεχίζεται

  • -
  • -

Ο… γάμος ανάμεσα στην McLaren και την Honda λύνεται στο τέλος της σεζόν, με τον Fernando Alonso να έχει κάνει πολλές φορές γνωστό ότι δεν ήταν ευχαριστημένος. Όλοι θυμόμαστε το γνωστό ‘GP2 Engine, GP2 Engine’ μέσα στην έδρα της Honda στην Suzuka, όταν πέρσι τον προσπερνούσαν στην ευθεία έχοντας πολύ αδύναμο κινητήρα, αλλά και το “no power” αρκετές φορές στην σεζόν.

Τώρα ήρθε η σειρά της Honda να κάνει γνωστά τα αισθήματά της για τον Ισπανό οδηγό. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yusuke Hasegawa, μιλώντας στην El Confidential ειπε : «Ο Alonso πάντα ερχόταν για να με πιέσει. Εάν ήταν το αυτοκίνητο κακό δεν είχε κανένα περιορισμό στο να έρθει σε μένα για να πει ότι δεν ήταν ευχαριστημένος. Είναι όμως καλός άνθρωπος και πιθανώς αισθανόταν άσχημα που έπρεπε να έρθει να μου το πει. Αλλά έπρεπε να το κάνει γιατί ήθελε τα πάντα να είναι σωστά. Υπάρχουν άνθρωποι στην Honda που δεν είναι χαρούμενοι με την συμπεριφορά του Alonso, αλλά για μένα δεν ήταν πρόβλημα. Προσωπικά είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να του δώσω ένα καλό κινητήρα, αλλά εδώ στην F1 είναι δύσκολο να έχεις τους πάντες ευχαριστημένους. Επειδή δεν ήταν χαρούμενος, ήταν δύσκολο να έχεις μια καλή σχέση συνεργασίας. Φυσικά όμως δεν ήταν επι προσωπικού. Ο Alonso έκανε την δουλειά του, και ήταν καλός επαγγελματίας. Οι οδηγοί όμως είναι συναισθητικοί άνθρωποι και πρέπει να κατανοείς για το πως συμπεριφέρονται. Εάν είχαμε το καλύτερο μονοθέσιο δεν θα ήταν χαρούμενος; Ναι, και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να παραπονιόμαστε».

Και γιατί η Honda είχε απογοητευτική απόδοση; «Οι προσδοκίες της Honda ήταν τόσο, μα τόσο ψηλές. Αυτό ήταν το λάθος μας. Είμασταν υπεραισιόδοξοι, και ειλικρινά δεν είμασταν έτοιμοι το 2015. Η ταυτότητα όμως της Honda είναι να παλεύει, να μην εγκαταλείπει ποτέ. Αν ήταν διαφορετικά, θα φεύγαμε από την F1», είπε ο Hasegawa.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...