F1: McLaren και Renault; Ένα περίπλοκο deal …

  • -
  • -

Όλα δείχνουν ότι η McLaren θα πάρει κινητήρες Renault για το 2018. Η κατάσταση με την Honda έχει φτάσει στο απροχώρητο για την Βρετανική ομάδα, και η πίεση που ασκεί πλέον για να σπάσει αυτός ο γάμος είναι αφόρητη.

 

Για να προχωρήσει όμως το deal αυτό υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι, καθώς όλοι θέλουν να κερδίσουν από αυτή την ιστορία. Για την McLaren το θέμα είναι να φύγει από την Honda και αυτό θα το καταφέρει. Όμως η Honda πρέπει, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, να πειστεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με ένα κορυφαίο Brand και θα πρέπει να “πέσει” στην Scuderia Toro Rosso. Η Red Bull Racing μπορεί να επωφεληθεί από την ιστορία αυτή, καθώς εάν η Honda μπορέσει να δώσει ένα ανταγωνιστικό κινητήρα, τότε θα πάρει την πολυπόθητη «εργοστασιακή συνεργασία» και θα γίνει Red Bull Racing Honda.

 

H Renault όμως φαίνεται ότι σε αυτή την καραμπόλα θα θελήσει να πάρει τον Carlos Sainz Jnr, ο οποίος ανήκει στην Red Bull και δεν τον αφήνει να φύγει εάν δεν πάρει μια καλή αποζημίωση την οποία η Renault δεν θέλει να πληρώσει. Εάν όμως πάρει λεφτά από την Honda για την δεύτερή της ομάδα δεν θα καμφθεί; Τι θα γίνει όμως στην RBR εάν ένας εκ των Verstappen – Ricciardo φύγει από την ομάδα το 2019; Θα έχει εφεδρικό πλάνο; Η FIA έστειλε γράμμα στους Ιάπωνες λέγοντάς τους ότι θέλει πάση θυσία να παραμείνει στην F1 το brand της Honda. Το ίδιο προσπαθούν και οι νεοι ιδιοκτήτες. O Alonso θα μείνει στην McLaren μόνο εαν δεν θα έχει Honda κινητήρες.

 

Η κατάσταση είναι απίστευτα περίπλοκη και κανένας δεν ξέρει με ακρίβεια σε ποια φάση βρισκόμαστε. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...