F1: Νικητής ο Ricciardo σε ένα χαοτικό αγώνα

Bottas και Stroll στο βάθρο

  • -
  • -

Ένα χαοτικό αγώνα είδαμε σήμερα στο Μπακού με ένα βάθρο που δεν θα μπορούσε να το προβλέψει κανένας. Μεγάλος νικητής ο Ricciardo, δεύτερος στα τελευταία μέτρα ο Bottas και τρίτος ο Stroll.

 

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή. Ο Bottas είχε βάλει το μονοθέσιο επιθετικά στην εκκίνηση για να μπορέσει να έχει μια γρήγορη εκκίνηση.

 

 

O Hamilton είχε μια καλή εκκίνηση, ενώ οι Bottas και Raikkonen συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο Bottas να χάσει πολύ έδαφος πέφτοντας στην τελευταία θέση. Την ίδια στιγμή ο Sainz έπεφτε στον τοίχο.

 

 

Μόλις στον 3ο γύρο η κατάταξη είχε

 

 

Οι πρώτες εγκαταλείψεις άκουγαν στο όνομα Palmer και Kvyat

 

 

Το περίεργο Σαββατοκύριακο του Verstappen ολοκληρώθηκε στον 13ο γύρο του αγώνα όταν και εγκατέλειψε.

 

 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Kvyat, ενώ στην επανεκκίνηση βγήκε και πάλι έξω καθώς υπήρχαν θραύσματα από το μονοθέσιο του Raikkonen. Μπροστά οι Hamilton και Vettel κρατούσαν τις πρώτες θέσεις.

 

Και ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν πάλι έτοιμο να βγει είδαμε σίγουρα την φάση του αγώνα. Ο Hamilton μάλλον άφησε πιο απότομα το γκάζι ή πάτησε φρένο, με αποτέλεσμα ο Vettel να πέσει πάνω του. Ο Hamilton έφυγε με χτύπημα στον διαχύτη, ενώ ο Vettel με πρόβλημα στην εμπρός πτέρυγα. Όμως δεν ήταν αυτό μόνο. Ο Vettel πήρε και ποινή 10 δευτερολέπτων που θα ήταν σημαντική για την συνέχεια του αγώνα.

 

 

Στον 21ο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του καθώς οι δυο Force India χτύπησαν μεταξύ τους.

 

 

Και εκεί λαμβάνοντας υπόψη ότι στην πίστα υπήρχαν θραύσματα ο αγώνας σταμάτησε

 

 

Και ενώ ο Hamilton άρχισε να παίρνει διαφορά η ομάδα του τον ενημέρωσε ότι το προστατευτικό για το κεφάλι του είχε χαλαρώσει και έπρεπε να μπει στα πιτ για αλλαγή.

 

 

Αυτό έδωσε καθαρό αέρα στον Vettel ο οποίος ενημερώθηκε όμως ότι έπρεπε να κάνει και 10 δευτερόλεπτα ποινής. O Vettel μπήκε και βγήκε μπροστά από τον Hamilton.

 

Η συνέχεια ήταν το ίδιο δραματική με τον Bottas να κυνηγάει τον Stroll και ο Hamilton τον Vettel.

 

 

Και ενώ έπεφτε η καρό σημαία ο Bottas κατάφερε και πέρασε πάνω σχεδόν στην γραμμή τον Stroll καταλαμβάνοντας την 2η θέση.

 

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

 

 

H βαθμολογία πλέον έχει

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...