F1: Κλείδωσαν το 1-2 οι Mercedes στα προκριματικά

Οι Ferrari δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν την πρωτιά

  • -
  • -

Το 1-2 έκαναν οι Mercedes στα προκριματικά για τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν . Οι δυο Ferrari δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν την πρωτιά και θα εκκινήσουν από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης. Ο Hamilton πήρε την 66η του pole position πλησιάζοντας τον Michael Schumacher που έχει 68.

 

Στο πρώτο κομμάτι έλειπαν οι εκπλήξεις. Ο Palmer δεν εκκίνησε καν με την ομάδα της Renault, ενώ οι δυο McLaren Honda έμειναν, μαζί με τους Grosjean και Ericsson εκτός διαδικασίας. Όπως και να έχει μετά από αλλαγές σε στοιχεία της μονάδας ισχύος τους θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις. Μπροστά ο Hamilton έδειχνε ότι έλυσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε, την στιγμή που ο Vettel με αλλαγμένη μονάδα ισχύος λόγω προβλήματος βρισκόταν στην 6η θέση.

 

 

Οι οδηγοί προσπάθησαν να εξερευνήσουν τα όρια της πίστας με κάποιους να το κάνουν με εντυπωσιακό τρόπο, όπως ο Massa.

 

 

Ο Hamilton έδειχνε ότι είχε το πάνω χέρι με σημαντική διαφορά. Στο δεύτερο σκέλος η διαφορά που είχε από τον Bottas ήταν στα 2 δέκατα και τους Vettel, Verstappen, Bottas, Raikkonen και Ricciardo να ακολουθούν. Οι Kvyat, Sainz, Magnussen, Hulkenberg και Wehrlein έμειναν εκτός του «τελικού».

 

 

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος βγήκε η κόκκινη σημαία καθώς ο Ricciardo είχε μια επαφή με τις μπαριέρες. Το ρολόι σταμάτησε με 3 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του Q3.

 

 

Η μάχη για την pole position ήταν ανάμεσα στις δυο Mercedes με τον Hamilton να είναι ο νικητής. Στο τέλος οι δυο Ferrari ήταν στις θέσεις 3 και 4.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...